Marej o Cicipasovom odlasku u toalet: “Više ga ne poštujem…”

0

Endi Marej je bio veoma ljut na Stefanosa Cicipasa zbog toga što je Grk napravio desetominutnu pauzu odlaskom u toalet između četvrtog i petog seta u duelu koji su ova dvojica tenisera igrala u prvom kolu US Opena. Meč između Marija i Cicipasa je bio fantastičan. Endi je vodio 2:1 i podsetio je kakav je šampion svojevremeno bio. Uspeo je da igra na nivou trećeg tenisera sveta sa velikim povredama kuka i da propisno namuči mladog Cicipasa. Ipak, umesto da se priča o sjajnom meču više je reči bilo o Stefanosovom zaštitnom znaku – odlasku u toalet.

On je to uradio pred peti set, a kako je sve trajalo deset minuta Marej je “poludeo na terenu”. Niko ne zna šta konkretno Cicipas radi u toaletu, a veruje se da se dopisuje sa ocem i trenerom Apostolosom, prenosi N1.

„Nije toliko stvar u odlasku sa terena koliko u vremenu. Pričao sam sa mojim timom pred meč i očekivao sam to, spremio sam se na to da će probati to da radi ako mu stvari ne idu na ruku. Međutim ne možeš da sprečiš da to utiče fizički na tebe. Kada igraš brutalan meč kao ovaj i staneš na sedam ili osam minuta ohladiš se. Možeš koliko hoćeš da se spremiš mentalno, ali tako dugačka pauza utiče fizički. Stalno je pravio pauze, medicinski tajm-aut, u četvrtom setu kada sam imao ništa trideset on menja reket. Može to da bude slučajnost, ali ne verujem da mu taj reket pravi uopšte probleme. Razočaran sam jer osećam da je sve to uticalo na ishod meča. Ne kažem da bih dobio, ali imalo je uticaja. Mnogo ga cenim, briljantan je igrač, sjajan je za tenis. Ali imam nula vremena za te stvari i ne poštujem ga više”, rekao je Marej posle meča.

On je rekao da se zalaže za promenu pravila oko uzimanja medicinskog tajm-auta i za kraću pauzu za toalet. Takođe kaže da je Cicipas u njihovom duelu preterao.

„Ako su svi uredu sa tim i da ne postoji problem, onda sam ja možda nerazuman. Međutim to su besmislice, on to zna takođe. To nije dobro za igrače. Sedim ovde posle meča sa jednim od najboljih igrača na svetu i ne pričam o fantastičnoj igri, koliko je dobar teniser i šta je sve uradio u poslednje četiri godine, već pričamo o pauzama za toalet i medicinskim tajm-autima To su gluposti”, navodi Marej.

On je posle meča rekao da je zadovoljan svojom igrom protiv Cicipasa, ali da je jako razočaran.

„Znam da mogu da igram ovakav tenis. Treba mi vreme na terenu, prilika da igram protiv ovih momaka. Kada dođem na teren sa njima moram da dokažem da mogu. Nešto sam dokazao danas, ali nisam dobio. Što se tiče fizičke spreme, dobro sam. Voleo bih da sam se osećao bolje, ali bilo je i drugih okolnosti koje nisu pomogle. Sve u svemu dobro sam igrao ali voema sam razočaran. Frustriran sam zbog tih stvari. Veoma sam razočaran”, rekao je britanski teniser.