Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić osudio je postavljanje mape na info ekranu na stajalištu gradskog prevoza na Slaviji, na kojoj je Kosovo prikazano kao samostalna država.

„Insistiraćemo na utvrđivanju odgovornosti onih koji su se usudili da u centru Beograda izvrše ovu vrstu provokacije“, poručio je gradonačelnik.

„Po dobijanju informacije o postojanju sporne mape na Slaviji, poslali smo ekipu Turističke organizacije Beograda na lice mesta, ali je ona u međuvremenu skinuta“, naveo je gradonačelnik za N1.

„Preduzimamo sve mere da bi se utvrdila odgovornost onih koji su postavili spornu mapu, uznemirili javnost i poslali neprihvatljivu poruku. Ova vrsta provokacije na koju se neko odlučio nailazi na osudu svih nas, jer svi vrlo dobro znamo da Kosovo nije nezavisna država. Insistiraćemo na utvrđivanju odgovornosti onih koji su se usudili da u centru Beograda izvrše ovu vrstu provokacije“, istakao je prvi čovek glavnog grada.

Mediji su prethodno objavili da je na stajalištu gradskog prevoza na beogradskoj Slaviji bil postavljena mapa na kojoj je Kosovo predstavljeno kao nezavisna država, a na mapi za Grčku pisalo je da je Grcija, Bugarska – Bugarija, Rumunija – Romanija, Poljska – Polska.

Turistička organizacija Beograda potvrdila je da je na info ekranu njen sajt, ali ne i mapa koju je, kako kažu, neko naknadno dodao, ali ne znaju ko.

Komentara

  1. Milos
    21. decembra 2019. 22:20

    Nebitan lik, nek pita Vesica ko je stavio mapu.

  2. Tomislav Jovanovic
    22. decembra 2019. 09:03

    To je dokaz da opozicija ne bira sredstva kako bi omalozavala vlast. Takvi smo mi Srbi kao narod. I čudimo se zašto nas susedi mrze. To je ta Srbija zalosno.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.