Sud za sportsku arbitražu (CAS) preinačio je kaznu koju je Evropska fudbalska unija izrekla Mančester Sitiju i, prema novoj presudi, Mančester Siti će moći da se takmiči u evropskim takmičenjima, a novčana kazna smanjena je na 10 miliona evra i ona mora biti plaćena u narednih 30 dana, prenosi Sport klub.

Pošto su prethodna tri dana saslušane dve strane, njihovi legalni predstavnici, svedoci i eksperti, CAS je doneo odluku da poništi presudu koja je doneta u februaru, a danas je to i zvanično saopšteno.

Podsetimo, Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala je Mančester Siti iz evropskih takmičenja na dve godine i na to dodala novčanu kaznu od 30 miliona evra zbog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju u periodu od 2012. do 2016. godine. Engleski klub potom se žalio Sudu za sportsku arbitražu.

Istraga protiv šampiona Engleske otvorena je nakon što su se u javnosti pojavila dokumenta koja je objavio nemački Špigl, a pozivajući se na „Football leakes“.

Utvrđeno je da je Siti lažno prikazivao prihode od sponzora.

Prepiske koje su tada objavljene ukazale su na to da je vlasnik Sitija šeik Mansur bin Zajed Al Nahijan svoj lični novac prikazao kao novac sponzora, Etihada.

Radi se o iznosu od 67.5 miliona funti.

Neki od mejlova pokazali su da je samo osam miliona od te sume u sponzorskom ugovoru za sezonu 2015/16 uplatio direktno sponzor, a da je ostalo došlo od vlasnika kluba koji je i vlasnik kompanije Abu Dhabi United Group.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-443-od-9-jula/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.