“Malo je poznato kako je Bajden kroz poznanstvo sa ocem Savom Janjićem doprineo da Dečani ostanu netaknuti tokom martovskog pogroma 2004. godine…”: Ivan Vejvoda u intervjuu za novi Nedeljnik

1
Klaus Ranger/IWM

Džozef Bajden, tada senator, potom potpredsednik, a sada izabrani predsednik, bio je i jeste jedan od američkih političara koji najbolje poznaju prilike u našem regionu. Mnogo puta je dolazio, obilazio zemlje i stekao mnoštvo poznanstava. Na sednicama senatskog spoljnopolitičkog odbora pokazivao je poznavanje činjenica i veliki interes, otkriva u intervjuu za Nedeljnik Ivan Vejvoda stalni član bečkog Instituta društvenih nauka, predsednik Upravnog odbora Instituta za filozofiju i društvenu teoriju i jedan od najvećih poznavalaca američke i evropske spoljne politike.

“Izborom Džozefa Bajdena nisu najzadovoljniji lideri zemalja poput Mađarske ili Slovenije, i donekle Poljske, jer će Bajden i njegova administracija mnogo jasnije da iskazuju svoje viđenje (da li iza zatvorenih vrata ili javno) o kršenju vladavine prava, ljudskih prava, slobode medija”, kaže u intervjuu za Nedeljnik Ivan Vejvoda.

Malo je poznato, a to je zabeležio tadašnji Bajdenov senatski savetnik Majkl Halcel (Michael Haltzel), da je Bajden kroz svoje poznanstvo sa ocem Savom Janjićem iz manastira u Dečanima, doprineo da Dečani ostanu netaknuti tokom martovskog pogroma 2004.

Vejvoda je govorio o svojim iskustvima sa Komiteta za spoljne poslove američkog Senata dok je predsedavajući bio Džo Bajden, kako će sada izgledati američka politika prema Srbiji i Zapadnom Balkanu, kako će dolazak Bajdena uticati na odnose u svetu…

CEO TEKST ČITAJTE U NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 12. NOVEMBRA, U VELIKOM SPECIJALU O NAJVAŽNIJIM IZBORIMA NA SVETU.

SVI ČITAOCI DOBIJAJU NA POKLON I NJUJORK TAJMS NA SRPSKOM

1 KOMENTAR

  1. Што се тиче Џозефа Бајдена ни Иван Вејвода, ни то “мало” што знамо о том злочинцу свакако није довољно да било шта промени од онога што добро знамо о њему.

Comments are closed.