Predsednica Skupština Maja Gojković izjavila je da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije predati Skupštini izveštaj o dijalogu Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU od 2013. godine do 2019. godine za potrebe sednice Parlamenta o Kosovu, 27. maja, preneo je N1.

Gojković je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da će izveštaj biti danas predat parlamentu i da će potom biti dostupan i svim poslanicima i javnosti.

Ona je rekla da će se na sednici parlamenta prvi obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će pred poslanicima i građanima podneti usmeni izveštaj o stanju i situaciji na Kosovu i dijalogu koji se vodi od 2013. godine.

Kako je dodala, predsednik Srbije ju je obavestio da će njegovo izlaganje biti temeljno i sadržajno i da će trajti „onoliko koliko je potrebno i koliko zahteva ova izuzetno važna i značajna tema za srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i sve građane Srbije“.

Posle toga, prema njenim rečima, počeće debata u skladu sa Poslovnikom i šefovi svih poslaničkih grupa, a potom i svi poslanici imaće priliku da izlažu i kometarišu i iznesu stav o izveštaju i izlaganju predsednik Srbije.

Ona je ponovila da ovo je izuzetno važna sednica i da je važno da u toj raspravi učešće uzmu sve poslaničke grupe.

„Ovo je mesto u kome se vodi dijalog i na kome je važno da se razgovara o Kosovu i Metohiji i o izveštaju o dosadašnjim pregovorima uz posredovanje EU i svim temama vezanim za Kosovo i Metohiju“, rekla je Gojković.

Ona je ocenila da poslanici koji kritikuju zakazivanje sednice samo traže izgovore da ne dođu u ponedeljak, 27. maja, na sednicu, iako građanima i svojim biračima duguju da kao poslanici u Skupštini iznesu svoje političke stavove o veoma važnom pitanju – Kosovu.

Komentar(1)

  1. "MA JA MAJA ZAMAJAVAM SRBIJU"
    23. мај 2019. 17:10

    "MA JA MAJA ZAMAJAVAM SRBIJU": Treba joj pokloniti majicu sa natpisom, "Ma ja Maja zamajavam Srbiju".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.