Madam Iks: Madona objavila tizer za novi album, ali i predstavila novi alter-ego

0

Madona je saopštila da će se njen novi album zvati “Madame X”, a upravo će Madam Iks biti i njen novi alter ego.

Popularna pevačica objavila je tizer u trajanju od jednog minuta u kojem se predstavlja kao Madam Iks koja je “tajni agent, putuje svetom, menja identitete, bori se za slobodu, donosi svetlost na mračna mesta. Ona je plesačica, učiteljica, šef države, sluškinja, zatvorenica, studentkinja, majka, dete, kaluđerica, pevačica, svetica, kurva.”

Ime Madam Iks relativno se često pojavljivalo u pop kulturi, a poreklo vuče iz imena portreta Džona Sardženta koji je 1884. godine naslikao mladu Amerikanku koja je živela u Parizu i bila poznata po skandalima i neverstvima, piše Gardijan.

Madonu, međutim, neki i kritkuju pošto ime Madam (bez “e”) X nosi britanska DJ Krisi Vasilakis, te mnogi smatraju da će ona biti najugroženija novim Madoninim alter egom. Ipak, Madona je već koketirala sa sličnim konceptima (tako je na albumu “Erotica” igrala ulogu Gospodarice Dite, domino dame inspirisane likom nemačke glumice Dite Parlo), a vrlo brzo ih je menjala drugim, pa se i Vasilakis nada da je i Madam Iks za kraljicu popa samo faza, te da će njeno umetničko ime ponovo biti samo njeno.