Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević poručio je na konferenciji za štampu na Kopaoniku – gde se ekipa priprema za Mundobasket – da ih čeka još mnogo rada kako bi u pravoj formi dočekali Svetsko prvenstvo.

„Nema povreda ozbiljnih, ima svakodnevnih problemčića, ali svi su fizički odgovorili sjajno na fizičku zahtevnost priprema. Nisu još svi tu, igrači iz NBA će nam se pridružiti neki danas, neki narednih dana, pa će nam se priključiti u radu. Netipične su pripreme, nije lako uskladiti fizičku formu svih igrača jer dolaze u različitim stanjima u zavisnosti od klubova i različitih napora. Želimo da uspostavimo jednakost u fizičkoj spremi“, rekao je Đorđević.

Đorđević je govorio i o nadi da se Amerikanci, posle otkaza najboljih igrača, ipak mogu pobediti.

“Svima su šanse veće s obzirom na to da su Amerikancima otkazali neki vrhunski igrači. Mnogo reprezentacija ide na medalju, svi vide svoju šansu, znaju da je u skoroj istoriji SAD poražena od Jugoslavije, Argentine, Grčke… Svi mi tražimo promil šanse da ih pobedimo, ali mnogo više razmišljam o drugima – Litvanija može iz drugog plana da zapreti, zatim Rusija, Grčka će sa Adetokubom biti jako snažna reprezentacija. Grčka je još 2014. godine imala 5-0 u grupi pre nego što smo ih mi pobedili, to je ta generacija, a sada imaju momka koji je MVP lige. Da ne zaboravimo Španiju, Francusku, Italiju, zatim Kanada i Argentina, Australija ne propušta priliku da se pojavi u najjačem sastavu. Konkurencija je jaka, velika odgovornost je na svima nama, pre svega na meni“, rekao je Đorđević, a preneo Sport klub.

On je rekao i da se izuzetno lepo i komforno oseća u radu sa reprezentativcima.

“Najiskrenije, toliko uživam ovde u radu, toliko toga smo prošli i napravili, mnogo nas i čeka. Baš uživam i trudim se da neke probleme čuvam duboko u sebi. Rekao mi je Mačvan danas: ‘Dobar si glumac, ne pokazuješ sve baš‘. I to je nekada deo posla trenera, da sakrije poneki problem. Jako je lepo osećati se delom ove reprezentacije, zadovoljan sam i srećan“, kaže Đorđević.

Đorđević je rekao da će u Kinu putovati 14 igrača i da će pred početak Mundobasketa odlučiti kojih 12 će nastupiti na prvenstvu.

Jedna od dilema je i sa koliko će se centara ići na Mundobasket. Jokić, Marjanović, Milutinov, Raduljica… Gužva u reketu je očigledna.

“Videćemo, već smo 2014. godine išli sa četiri centra. Tada Krstić nije bio potpuno spreman, bilo je isplanirano da idemo tako i dalo je rezultat. Sada se isto ukazuje ta prilika, u zavinosti naravno od individualne forme tih igrača i toga kako ćemo se uklopiti taktički. To jeste jedna od ideja, tu imamo prednost u odnosu na druge reprezentacije i treba to da iskoristimo. Ipak, jedno je papir, a na igračima je da prihvate i da se spreme maksimalno kako bi kroz rad došli do kvaliteta koji ta prednost može da nam donese. Od igrača zavisi“, rekao je selektor.

Komentar(1)

  1. Vlada Mijajlović
    3. avgusta 2019. 07:10

    Ali nešto ili neki nedostaju...Pok.Ćosić nije imao dilemu 1987.u Grčkoj sa Rađom,Kukočem,Divcem i selektorom...Gde su Smailagić, Nakić,Pokuševski kao iznenađenja? E , dragi selektore, možda bi i trebalo malo da rizikuješ kao selektor kao što si to činio kao igrač?

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.