Lutovac: “Večeras je uhapšen član resornog odbora Demokratske stranke. Ne znam zašto, možda je i nasumično…”

2
Foto Igor Pavićević

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac rekao je Beti da je policija večeras uhapsila studenta Petra Ilića, koji je član resornog odbora za finansije DS.

“Upravo sam krenuo do Policijske uprave grada Beograda da proverim o čemu se radi. Ne znam zašto je priveden, moguće da je priveden nasumice”, rekao je za Betu predsednik DS.

Lutovac je kazao da Ilić nije ni nasilnik ni huligan, i da je uhapšen u Pionirskom parku.

Komentarišući večerašnji protest ispred Doma Skupštine Srbije, Lutovac je za Betu rekao da je “očigledno da Vučić zna da upravlja nasiljima”.

“Zbog njegovog (Vučićevog) boravka u Parizu, večeras nije bilo nasilja na ulicama Beograda. Večeras je urađeno ono na čemu se radilo i prethodnih dana, a to je da se insistira na razlikama unutar protesta”, kazao je predsednik DS.

On je istakao da je cilj vlasti bio da se naprave sukobljene strane izmedju samih učesnika protesta kako bi demotivisali gradjane da dolaze i da protest bude što masovniji.

“Vlast je delimično uspela u tim podelama. Pojavile su se grupacije na ekstremno desnoj i ekstremno levoj strani, a s druge strane provocirali su obične gradjane tako da mnogo ljudi zbog tih provokacija napustilo protest”, ocenio je Lutovac.

Da li će posledice ovih podela biti kratkoročne ili dugoročne videćemo već sutra, zaključio je Lutovac.

(Beta)

2 KOMENTARA

Comments are closed.