Demokratska stranka (DS) čestitala je građanima Srbije koji danas nisu izašli na „lažne izbore jer tako nisu dali legitimitet ni budućoj skupštini ni vladi koju nelegitimna skupština izabere“.

U saopštenju DS posle današnjih poslaničkih, pokrajinskih i lokalnih izbora, konstatuje da su ti izbori „najbesmisleniji od ponovnog uvođenja višestranačja 1990. godine do danas“.

„Bojkot je uspeo još danom predaje lista. Konačnom predajom lista mi smo videli ko će predstavljati posle 21. juna kredibilnu opoziciju, ko će predstavljati građane koji ne žele više da žive u ovakvoj Srbiji i već tada se moglo reći da je bojkot uspeo. Mislim da pitanje izlaznosti nije ključno pitanje – mogli su danas da proglase i 80 odsto – to nema nikakve veze sa činjenicom da nemamo demokratski poredak i o tome već svi pričaju“, izjavio je predsednik stranke Zoran Lutovac.

Dodao je da ni u jednom od tri ključna segmenta kojima se meri da li su izbori slobodni i pošteni ne postoji ni minimum elementarnih uslova: „nema mogućnosti da se građani slobodno informišu, nema slobodnog izjašnjavanja, niti tajnog izjašnjavanja, i nema izborne administracije koja konstatuje kada se dese nepravilnosti, nego glasa da li je nešto pravilno ili nepravilno.“

Demokrate su posebnu čestitale građanima Beograda, Novog Sada, Zrenjanina i drugih gradova koji su, kako navode, „svojim neizlaskom na birališta nedvosmisleno pokazali da ne pristaju na nameštene izbore koje organizuje režim Aleksandra Vučića“.

Kako je navedeno u saopštenju, Demokratska stranka i druge opozicione političke organizacije nastaviće borbu za slobodne i poštene izbore zajedno sa građanima Srbije.

(Beta)

Komentar(1)

  1. Milan
    27. juna 2020. 05:38

    Lutovac se ponaša ko njegov zemljak Slobodan Milošević, lažima želi vodstvo u DS, ali Srpski narod neće više Crnogorce da ih varaju lažima o bratstvu i glume njihove vodje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.