Lukašenko: “Od Putina sam tražio oružje. Možemo da držimo situaciju pod kontrolom duž granica”

0
(Maxim Guchek/BelTA Pool Photo via AP)

Predsednik Belorusije Aleksander Lukašenko rekao je tokom sastanka sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom da je od ruskog predsednika Vladimira Putina tražio da snabde Belorusiju oružjem.

“Takođe sam pitao ruskog predsednika za nekoliko novih tipova oružja”, rekao je Lukašenko ruskom ministru odbrane tokom sastanka.

“Možemo da držimo situaciju pod kontrolom, ne samo u Belorusiji, nego i duž svojih granica”, dodao je Lukašenko, prema državnoj novinskoj agenciji Belta, a prenosi N1.

Nije precizirao koje je oružje tražio od Putina.

Rusija i Belorusija trenutno zajedno sprovode vojne vežbe, koje traju do kraja septembra. Lukašenko je rekao da bi dve zemlje trebalo da planiraju više vežbi takve vrste.

Lukašenko, na vlasti u bivšoj sovjetskoj državi od 1994. godine, takođe je rekao da bi se, nakon što Belorusija donese novi ustav, održali novi predsednički izbori.

Komentare je izrekao dva dana nakon što ga je Putin primio na razgovore u crnomorskom letovalištu Sočiju, gde je ruski predsednik Belorusiji dodelio milijardu i po dolara kredita.