Ukoliko pratite seriju „Igra prestola“, a još niste gledali poslednju epizodu, nemojte dalje čitati ovu vest, pre nego što vam pokvarimo sva „iznenađenja“. Ludilo Deneris Targerijan u ovonedeljnoj epizodi, razljutilo je mnoge obožavaoce popularne TV serije, a naročito one koji su prethodnih godina svojoj deci davali ime po „Majci zmajeva“.

Na kablovskom kanalu HBO u toku je emitovanje poslednje, osme sezone „Igre prestola“, jedne od najpopularnijih serija svih vremena. Kritičari nisu blagonakloni prema raspletu čuvene epsko-fantastične sage, pa je tako epizoda koja je emitovana u ponedeljak najlošije ocenjena na sajtu Rotten Tomatoes od početka prikazivanja 2011. godine.

No, nisu samo kritičari razočarani. Obožavaocima se baš i ne dopada odluka scenarista da voljena kraljica Deneris Targerijan krene stopama svog oca – „Ludog kralja“ Erisa – i u napadu osvetničkog besa, uz pomoć svog zmaja, spali desetine hiljada nevinih ljudi u Kraljevoj Luci.

Naročito su razočarani roditelji koji su prethodnih osam godina svojoj deci davali ime po Deneris, prenosi britanski list „Independent“. Naime, prema zvaničnoj statistici, više od 4.500 dece u SAD nosi ime po likovima iz „Igre prestola“, od kojih 560 Kalisi (kraljica Dotraki naroda, titula koju Deneris nosi od prve sezone), a 163 Deneris.

Estrada, majka šestogodišnje Kalisi, rekla je američkim medijima da je šokirana poslednjom epizodim, prenosi „Independent“.

„Bilo je nekako razočaravajuće što je njena želja za moći prevladala. To nije bilo kul“, rekla je Estrada kojoj se i dalje dopada „kul i moćno“ ime koje je dala svom detetu, iako je poslednja epizoda potpuno promenila ono što predstavlja.

Ketrin Akosta, majka jednogodišnje devojčice koja se takođe zove Kalisi, kaže da, uprkos svemu, i dalje podržava Deneris u seriji.

„Dala im je mnoge opcije. Kaže vam: ‘Hoćete li se zakleti na vernost ili ne?’ Tako da ne znam zašto su svi toliko iznenađeni. Radila je to i ranije. Ako je izdate, ako se ne pokorite, vidite šta se dešava“, pravda Akosta svoj omiljeni lik.

Pored kritičara i obožavalaca, nezadovoljstvo raspletom „Igre prestola“ izneo i glumac Konlet Hil koji je u seriji igrao lorda Varisa. Kaže da ne samo da je nezadovoljan kako je njegov lik skončao, već da i o poslednjih nekoliko sezona nema baš dobro mišljenje.

U nizu reakcija na pretposlednju epizodu finalne sezone „Igre prestola“ izdvaja se i jedna zanimljivost, a to je da su Simpsonovi opet predvideli budućnost i još pre dve godine na neki način naslutili buduće akcije Deneris Targerijan.

Komentar(1)

  1. Vlad.C
    17. maja 2019. 08:30

    Klasične budaletine ti roditelji da su imali i trunku pameti nebi deci davali takva imena .Sad im je neko drugi kriv za njihovu glupost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.