Nakon što su se predstavili sa novim albumom klasične muzike, Sonja Lončari Andrija Pavlovićvredno nastavljaju i, ovog puta, najavljuju novo izdanje u okviru svog projekta LP Elektro.

Nove, savremene elektronske numere naći će se na albumu „We Have To Talk“, koji je u pretprodaji od danas. Iako svetski poznati pijanisti,koji klasičnu muziku izvode na hibridnim klavirima, Sonja i Andrija otkrivaju da je LP Elektroprojekat koji je postojao od njihovog samog početka i koji žanrovski teče potpuno drugačijim tokom.

„LP Elektro se provlači kao nešto što postoji još od kako smo krenuli da radimo kao LP Duo, samo nismo uspeli da formiramo tu celinu i postignemo sve, do sada“, objašnjava Sonjai dodaje: „LP Elektro se bavi retro futurizmom koji mi volimo i poštujemo, odnosno zvukovima koji nastaju kroz stare, analogne instrumente koji se susreću sa modernijim pristupom, kao nekim vidom te druge linije. Bavimo se zvukovima koji su novi uz pomoć muzike koja je stara“.

Prvi singl kojim LP Elektro najavljuje novo izdanje nosi naziv „Teleportation“i u pitanju je pesma koja je nastala u sklopu projekta Quantum Musici inspirisana je kvantnom fizikom. Kako LP Elektro objašnjava,bavi se čovekovom težnjom da savlada kosmičke fenomene, a samim tim ih ujedno i razume.Spot za ovu numeru još jedan je rezultat saradnje sa rediteljem Lazarom Bodrožom, sa kojim Sonja i Andreja uspešno rade na oba svoja projekta.

Ono što je impresivnou vezi sa LP Elektrom je tihnički kvalitet njihovog performansa i zajedno sa tim, kreirali smo taj vizuelni jezik koji je veoma precizan i geometrijski, na neki način. Pravi retro futurizam“, objašnjava Bodroža.„We Have To Talk“prvi je album koji će Sonja i Andrija predstaviti u sklopu LP Elektroprojekta, te šalje snažnu poruku, o kojoj oniotvoreno govore. „LP Elektro sadrži tekstove i samim tim stvara konkretniju sliku, za razliku od LP Dua koji je u tom smislu apstraktniji.„We Have To Talk“ postavlja pitanja u kontekstu pomenute komunikacije između ljubavnika, gde se misli na najrazličitije oblike ljubavi i odnose kroz koje čovek prolazi tokom svog života, odnosno komunikacija u svim vrstama odnosa sa sobom i drugima. Živimo u vremenu koje prividno obiluje komunikacijama, ali kome manjka razumevanja. Na kraju dana, moramo da sednemo i popričamo. We Have To Talk!”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.