Lončar: “Srbija nema problem zbog odlaska lekara i sestara u inostranstvo”

5
Foto: Tanjug

Srbija nema problem zbog odlaska medicinskog kadra na rad u inostranstvo, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, preneo je N1.

“Mogu odgovorno da kažem da u ovom trenutku Srbija nema taj problem i ne radujem se što ga druge zemlje imaju. Ne kažem da ne može da dođe u Srbiju”, rekao je Lončar.

On je podsetio na to da pojedine zemlje imaju otvorene konkurse za lekare i medicinske sestre na koje se niko ne javlja.

“To se u Srbiji ne dešava, još uvek se na raspisan konkurs i za lekare i za sestre javi više ljudi”, naveo je Lončar.

On je rekao i da se u pojedinim zemljama obustavljaju programi zbog odlaska lekara i sestara.

“Nije mi drago zbog toga, jer negde će morati da odu ti pacijenti, ako nisu mogli tu da dobiju uslugu. Neki će završiti u Srbiji što će opteretiti naš sistem”, izjavio je Lončar.

5 KOMENTARA

  1. Ministri kao da se utrkuju ko će da kaže veću glupost. Neka objavi podatak koliko je lekara i sestara otišlo iz zemlje. Neka obilazi ustanove i razgovara sa pacijentima.

  2. O cemu ovaj mininstar prica, gde on zivi? No sigurno ne ceka mesecima da dobije termin kod specijaliste kada mu zatreba!
    Neka malo sidje sa prestola u bazu medju građane pa neka vidi kako to u stvarnosti izgleda. I on puno gleda TV, tamo nam je sve idealno a u zivotu ne mogu u par reci ni da kazem. Napredno ziveli pa ko prezivi pricace!

  3. Naravno-ministar nema problem,čak šta više-ostaće više para u kasi jer neće davati za plate a šta je na terenu njega iovako ne dotiče

  4. O cemu ovaj mininstar prica, gde on zivi,No sigurno ne ceka mesecima da dobije termin kod specijaliste kada mu zatreba,Neka malo sidje sa prestola u bazu medju građane pa neka vidi kako to u stvarnosti izgleda, I on puno gleda TV, Tamo nam je sve idealno a u zivotu nemogu u par reci ni da kazem, Napredno ziveli pa ko prezivi pricace,

  5. Kada bismo imali normalan broj lekara po glavi stanovnika, svakako bi se osetio manjak lekara i medicinskog osoblja na konkursima. Drugi problem je sto dobri mladi lekari odlaze, a ostaju nam mamini i tatini sinovi, koji nista ne znaju. Mozda ce i oni jednog dana do ministarske fotelje.

Comments are closed.