Lončar: “Potpisan ugovor sa kompanijom Fajzer za lek protiv kovida”

2
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/DS)

(Beta) – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je “upravo potpisan” ugovor sa predstavnicima kompanije “Fajzer” za distribuciju njihovog eksprerimentalnog leka za lečenje koronavirusa Srbiji.

Lončar je za RTS izjavio da je Srbija treća zemlja u svetu koja je potpisala takav ugovor sa kompanijom “Fajzer”, a prva koja će ga imati u upotrebi.

“Mi smo treća zemlja u svetu koja je potpisala ugovor, dogovorila se sa ‘Fajzerom’ i prvi ćemo imati taj lek, koji ima 89 procenata uspešnosti za izbegavanje bolničkog lečenja i težih komplikacija”, rekao je Lončar.

On je naveo da je vidljivo blago povećanje broja vakcinisanih od kada su uvedene kovid propusnice.

“To je očekivano i zato to i radimo. Uradićemo sve  da se poveća obim vakcinacije i da imamo jednu bezbednu situaciju na svim poljima”, rekao je Lončar i pozvao građane da se vakcinišu protiv koronavirusa navodeći da je dve trećine bolnica u ovom trenutku u kovid sistemu.

2 KOMENTARA

  1. Opet prvi dizemo dva prsta kad nas neko pita jel hocemo da budemo deo eksperimentalnog leka. I naravno sve u svrsi politike i dodvoravanja glasacima. Sad ce precednik na sva zvona da se pravi vazan i da prica kako smo eto opet prvi nabavili lek. Da jesmo,ali kakav? Eksperimentalni. A mi kao kunici. Zato ne cudi sto se uvek docepamo prvi u Evropi svega sto tek treba da bude analizirano u narednim godinama. Tuga dokle je Srbija dosla i sta je postala sa ovima na vlasti. Poligon za eksperimentalne lekove i sve sto nijedna normalna drzava ne bi uradila svom narodu.

  2. Opet “eksperimentalni”… Zato je znaci nastao ovaj poslednji korona talas, da nas pripremi za eksperiment, da ima dovoljno pacijenata…

Comments are closed.