Ministar zdravlja Zlatibor Lončar na konferenciji za štampu na kojoj su predstavljani rezultati vlade koju vodi Ana Brnabić protekle dve godine, odgovorio je i na pitanja o optužbama na njegov račun koje je izneo penzionisani načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Rodoljub Milović.

Lončar je, kako prenose mediji, rekao da „nije nadležan“ da govori o tim optužbama i da bi o tome trebalo da se izjasne nadležni organi.

Milović je, između ostalog, rekao da se Lončarevo ime pominje i u predmetu „zemunci“ i u slučaju „Šarić“, a ministar zdravlja je poručio da „istine ne mogu da budu dve“ i da insistira da nadležni organi provere te navode.

„Ne znači vam ništa moj odgovor, nadležni organi su jedini relevantni da vam daju taj odgovor. Zašto bih se ja oglašavo pored nadležnih organa… Pričate o 2010. godini, morate da znate samo jednu stvar – 2010. ja sam odeljenski lekar na Urgentnom centru koji se presvlači na hodniku. Iz vaše priče proizilazi da ja u to vreme naređujem i Saši Vukadinoviću, i Mikiju Rakiću, i Miljku Radosavljeviću, i Borisu Tadiću gde će da idu, šta će da rade“, rekao je Lončar.

„On je najmoćniji policajac u Srbiji, od koga samo američka služba krije i traži da on ne zna za predmet koji će se raditi o Šariću“, rekao je Lončar o Miloviću.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je na istoj konferenciji dodao da se postavlja pitanje zašto Milović od 2004. do 2014. nije napisao nijednu krivičnu prijavu o stvarima o kojima je govorio, podsećajući da je prikrivanje krivičnog dela takođe krivično delo.

„Samo se postavlja pitanje da li su ti dokazi rekla-kazala ili su ti dokazi čvrsti…“, rekao je ministar policije Stefanović.

Rodoljub Milović je posle konferencije za štampu poručio da je na tužilaštvima bilo da nalože ovu istragu, ali i da je Stefanovićevu policijsku radnu grupu obavestio o svojim saznanjima.

Milović je za KRIK rekao da je više puta podnosio molbe za razrešenje sa čela UKP-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.