Zlatibor Lončar, ministar zdravlja, najavio je uoči sednice Kriznog štabada će sigurno doneti neke mere, pozvao ljude da ne idu na korona žurke i rekao da će oni koji ih organizuju „završiti u zatvoru“.

„Prošlo je godinu dana kako se pojavila korona, nešto smo naučili nešto nismo. Nešto smo prošli, nešto ćemo tek proći. Treba naši građani da shvate samo jednu stvar, da se trenutno nalazimo u takvoj situaciji da ćemo imati rezultat samo ako prekinemo kontakte u narednih pet do sedam dana. Zamolio bih svakog građanina Srbije, samo da to shvati i da ne čeka da mu neko propisuje mere kako treba da se ponaša“, izjavio je Lončar za TV Pink.

Kako je pojasnio, najbolje rešenje je suzdržati se bilo kakvog okupljanja kako bismo izbegli zaražavanje, a kasnije i čekanje u redovima, te da je neophodno samo zaustaviti kontakte na nekoliko dana.

„Mi ćemo sigurno neke mere doneti, ali je mnogo važnije da shvati svaki građanin da od njega zavisi kakva će nam situacija biti. Ne moramo da idemo da organizujemo sastanke koji nisu hitni, mnogo toga može onlajn, a da ne pričamo o odlascima na žurke. Ne znam da li su ljudi koji organizuju žurke svesni šta rade, mi ćemo o tome voditi računa, završavaće u zatvoru zbog toga. Ali molim i ljude da ne odlaze na žurke, strpite se da iskoristimo šansu koju imamo sa vakcinama“, izjavio je Lončar.

Neophodno je, kako kaže, da kada se vakcinišemo, posebno posle prve doze sačekamo i drugu dozu, da nema opuštanja, da budemo sigurni da imamo dovoljan nivo antitela da smo zaštićeni od korone. 

Komentara

  1. Анонимни
    5. март 2021. 15:33

    Aha, da. Ali ti nisi Sudija Dred pa da hapsiš i osuđuješ! Ti si pogrebnik, rakar, zemunac...

  2. Александар Поповић
    5. март 2021. 18:18

    Навикли наши званичници да прете судским пресудама, а оно или тужиоци одустају, неки се као осуде, а онда им од пореских пара плаћамо одштету за одлежани арест. Уместо да прекршиоци уз пратњу комуналних милиционера или жандарма оду директно кодвсудије и у притвор, а онда у затвор. Све друго је ништа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.