Lončar: “Gledam da u zdravstvu ne bude Crnogoraca koji ne znaju ni srpski da pričaju…”

10
screenshot/TV O2

Ministar zdravlja u Vladi Repubilke Srbije Zlatibor Lončar gostujući na televiziji O2, gde je tema najvećim delom emisije bila stanje u zdravstvu, na kraju je upitan da prokomentariše dešavanja u Crnoj Gori.

Lončar je, između ostalog, rekao da je crnogorski predsednik Milo Đukanović potcenio narod.

 “U Crnoj Gori desio se narod. Mislim da je Milo potcenio narod, a precenio neke koji rade oko njega koji su mu obećavali da će tu stvar da drže pod kontrolom. Međutim, on je sve nervozniji, narod ima svoju misiju u kojoj ne može da izgubi. Imate sada na zajedničkom stavu narod i državu Srbiju, koji ne pravi loše poteze, koji filigranski vode dobru politiku…

Država Srbija je jedna otvorena država, mi u Crnoj Gori nemamo nijednog direktora ili bilo šta da se izjašnjava kao Srbin, a ovde na mnogo vodećih mesta imamo te Crnogorce koji još nisu ni srpski naučili, ne znaju srpski da pričaju…”, rekao je Lončar.

Na piranje da li takvih ima i u zdravstvu, on je odgovorio: “Gledam da ih nema…” 

“Mislim da Srbija ima dovoljno onih koji znaju srpski da pričaju i koji zaslužuju da budu. Ne omalovažavam nikoga. Jednostavno, osnovni je red, ako želite da budete u Beogradu, ako želite da budete direktor ili na na nekoj funkciji, naučite bar srpski…”, kazao je Lončar.

10 KOMENTARA

  1. Da li bi neko objasnio ovom čoveku da crnogorac uči srpski kao maternji, u svojoj kući.

  2. Срамна изјава која доказује да и ми у Србији имамо у власти појединце који не разумеју ком народу припадају. Он је ваљда мислоио да је београдски акценат једини релевантни српски језик…

  3. Gospodin Lončar, što se tiče Dragana Đilasa, ako je on pokrao više stotina miliona evra (619 miliona evra, od kojih ste mogli, malo sutra, da sagradite osam kliničkih centara), a vi znate, na čelu s vašim vođom, uhapsite ga, bre! Đilas je bio u ono vreme gradonačalnik Beograda i kako pokrade celu Srbiju. O nesuđenom doktoru Siniši ne kažete ni reč, a ima propusta na Savamali, Beograd u vodi. Svašta se tu radilo kriminalno i nikom ništa. Pohapsite sve kriminalce bez pardona, ako ne uzmite sedative. Biće vam lakše. Ovako zamajavate i dobre poštene građane i građanke Srbije ili se sami sebe zamajavate jer ste nas doveli do bede i jadi.

  4. Pa hm. necete ni vi jos dugo. ovako nesto izjaviti u ovom trenutku je bas vrhunski bezobrazluk. ali kome govoriti?

  5. partijska vojska crnogorskog komuniste Milosevica Slobodana – mozda bi bilo manje stetno po sve nas kada biste se drzali proizvodnje i prodaje Ekstazi-Zarubice i Jovanjica-Marikuanice?

Comments are closed.