Digitalno restaurirana verzija filma „Ljubav i moda“ premijerno je prikazana u četvrtak, 20. juna u bioskopu Balkan zahvaljujući projektu „Vip Kinoteka“.

Prisutne zvanice, predstavnike medija, kulturnog života i sveta mode, na premijeri filma su pozdravili Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke i Dejan Turk, generalni direktor kompanije Vip mobile, kao i Irena Mišović, manekenka i modna novinarka i Sandra Perović.

Jugoslovenski klasik iz 1960. godine, ostavio je podjednako veliki trag kako u kinematografiji, tako i u muzici i modi. Film je nastao u produkciji Avala filma, a okosnica priče su studenti koji žele da zarade novac za održavanje aero-smotre organizujući program modne revije za preduzeće „Jugošik”.

Film „Ljubav i moda“ predstavlja dokument jednog vremena, u kojem je zabeležen život prestonice s početka 60-ih godina, a pored velikana sedme umetnosti okupio i neka od najvećih imena iz sveta muzike sa ovih prostora poput Gabi Novak, Ive Robića, Arsena Dedića.

Glavna uloga u filmu pripala je Bebi Lončar, a nezaboravne role odigrali su i Dušan Bulajić, Mija Aleksić, Miodrag Petrović Čkalja, Jelena Žigon i Đuza Stoiljković.

Nakon projekcije filma, gosti su imali priliku da uživaju u nastupu nastup benda „VIS Limunada“ koji su oživeli tonove šezdesetih godina u Beogradu, a kultno ostvarenje Ljubomira Radičevića omogućilo je publici da se na kratko vrati u vreme vespi, igranki i šlagera.

„Vip Kinoteka“ je ovom projekcijom zakoračila u drugi ciklus projekta, koji pored filma „Ljubav i moda“ podrazumeva još devet odabranih domaćih filmskih klasika koji će biti predstavljeni u digitalnom izdanju sa ciljem da se sačuvaju i zaštite ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.