Srbija dnevno gubi milion evra zbog prištinskih carinskih taksi na srpsku robu, a od početka uvođenja do 24. juna ta suma je dostgla oko 228 miliona evra, izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

On je za TV Prva upozorio da taj gubitak može biti mnogo veći jer postoji mogućnost da Srbija bude trajno potisnuta sa kosovskog tržišta.

„Od uvođenja taksi na srpsku robu, susedne zemlje su već ušle na kosovsko tržište i veliko je pitanje – ukoliko bi sutra Priština ukinula ove mere – da li bi naši privrednici, kojih ima 2.600, mogli da se vrate na to tržište“, rekao je Ljajić, a preneo N1.

Prema njegovim rečima, kontramere Srbije su „još uvek na stolu“, i Vlada „dobro vaga“ pre nego što donese konačnu odluku o tome.

„Vlada želi da izbegnemo taj negativni scenario dok god postoji minimum nade da međunarodna zajednica izvrši pritisak na prištinske vlasti da ukinu takse“, rekao je Ljajić.

Nismo veliki optimisti, ali zaista moramo da budemo vrlo strpljivi i pažljivi u odabiru onih kontramera koje ćemo odabrati ako ih budemo sproveli, izjavio je Ljajić.

Komentar(1)

  1. Čitalac
    30. juna 2019. 12:05

    "... upozorio da taj gubitak može biti mnogo veći jer postoji mogućnost da Srbija bude trajno potis..."...- Pa, bre - to "kosovsko tržište" ispade kao tržišta Rusije, Kine, SAD, Evropske unije, uzetih zajedno!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.