Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da su zbog zabrane putovanja iz Kine državljani te zemlje masovno otkazali ranije ugovorene turističke aranžmane za februar, mart i do polovine aprila.

Ljajić je gostujući na TV Prva rekao da za sada nema otkazivanja poslova i ugovora koji su potpisani, ali da ima izvesnog usporavanja realizacije tih dogovora, kao i da je u ovom trenutku stopiran izvoz drveta i drvne gradje.

On je rekao i da u Srbiji nije zabeležena povećana prodaja odredjenih životnih namirnica, kao u nekim delovima Evrope zbog straha od epidemije koronavirusa, i da mu je na sastanku sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca rečeno da postoje dovoljne količine zaliha i roba, i da nema potrebe da građani stvaraju lične zalihe.

„Niko ne minimizira opasnost od koronavirusa ali kod nas nema nikakve potrebe za takvom vrstom panike i histerije. Nema podataka o povećanoj prodaji odredjenih vrsta robe a istina je najbolji argument u ovakvoj situaciji koja u čitavom svetu nije jednostavna i najvažnije je da imamo stalnu komunikaciju sa građanima i da ih informišemo na vreme“, kazao je Ljajić.

Ljajić je rekao i da do danas nije bilo otkazivanja avionskih letova iz Srbije prema bilo kojim destinacijama.

(Beta)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.