Liverpul zatražio pokretanje istrage: Šta je uzrok kašnjenja finala Lige šampiona?

0
EPA-EFE/JAMES SPEAKMAN

Sinoćno finale Lige šampiona između Real Madrida i Liverpula kasnilo je više od pola sata iz bezbednosnih razloga i pokušaja navijača nekih navijača engleskog kluba da uđu na meč bez karata.

Prevashodno je početak finala trebalo da kasni “samo” 15 minuta usled velike gužve koje se stvorila ispred stadiona Sen Deni u Parizu, koju su prouzrokovale mahom pristalice Liverpule, pridošle u velikom broju uoči ovogodišnjeg finala.

Ubrzo se stvorio veliki metež, koji je doprineo tome da mnogi koji su posedovali karte nisu bili u mogućnosti da dođu do svojih mesta, zbog čega tribine nisu bile popunjene u 21.00 sat, za kada je načelno zakazan početak utakmice.

Na odgovor francuske policije nije se čekalo dugo. Koristili su suzavac kako bi rasterali navijače koji nisu posedovali ulaznice, a u jednom trenutku došlo je i do fizičkog obračuna.

Navijači Liverpula su se još pre početka meča žalili na organizaciju koja prema njihovom mišljenju nije bila na najboljem nivou, a pojavile su se informacije da su se nedužne žene i deca takođe našle na udaru pariske policije koja je pokušavala da rastera navijače.

Liverpul je nakon finala zatražio istragu da se utvrdi šta se zaista dogodilo i ko snosi krivicu za haos zbog kog je finale odloženo.

Na svu sreću nije bilo žrtava, koje nažalost nisu strane kada su neredi u kojima učestvuju navijači Liverpula u pitanju.