Dodik čestitao Handkeu; Komšić najavio protestno pismo Nobelovom komitetu

1
Foto: Profimedia

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić najavio je da će naredne sedmice Švedskoj akademiji nauka i Nobelovom komitetu biti poslato protestno pismo.

Reč je o protestnom pismu zbog dodele Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu.

On je za N1.bh rekao da je za svaku osudu dodela Nobelove nagrade čoveku koji je negirao ratne zločine a pogotovo genocid.

“Zamislite da se nakon Drugog svetskog rata dodeljuje nagrada nekome ko negira Holokaust. To je potpuno neprimereno i kosi se sa svim moralnim normama.”

Najavio je slanje protestnog pisma Švedskoj akademiji nauka i Nobelovom komitetu iduće sedmice.

Jer smo sigurni da onaj ko je utemeljio nagradu je imao u vidu ljude koji donose i šire mir, a ne likove poput Handkea koji šire mržnju i negiraju zločine i genocid zasnovan na etničkoj ili verskoj mržnji”, kazao je Komšić.

Prethodno je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozdravio dodelu Nobelove nagrade Handkeu i čestitao mu na priznanju, dok je bošnjački član Šefik Džaferović protestovao zbog te odluke.

1 KOMENTAR

  1. Али ти Нобеловци попут злочинца Барака Обаме шире мир и сигурност ? “Југославију није било популарно бомбардовати, али је било корисно” ! Одобравање злочина, је такође злочин.

Comments are closed.