Let kompanije “ToMontenegro” bez putnika: “Avion zakupio biznismen iz Ciriha, nismo ludi da letimo prazni…”

0

(Beta) – Član Uprave direktora kompanije To Montenegro Goran Đurović izjavio je da je let na relaciji Podgorica-Cirih koji je i u polasku u povratku bio prazan, platio vlasnik turističke kompanije iz Ciriha.

Đurović je, objašnjavajući pisanja medija o praznom letu, rekao da je “izvesni gospodin Sulejman Gazić koji ima u Cirihu turističku kompaniju izrazio želju za čarter letovima do kraja godine”.

“Mi smo izašli u susret i kazali mu koliko to košta. Čovek je avansno uplatio kompletan let. Kupovina čarter leta znači da je on kupio čitav avion i sva sedišta. Nismo bili toliko ludi da letimo prazni i da trošak snose građani”, rekao je Đurović za RTCG.

On je rekao da je u najavi bilo 117 putnika koji će krenuti iz Podgorice i 40 putnika koji će se vratiti iz Ciriha, ali da iz nekog razloga nije bilo nijednog putnika.

“Mi smo uradili rotaciju, što ćemo i uraditi svaki put profesionalno, a mi želimo Sulejmanu da napravi dobar posao. Možda se desio neki propust, čovek nije izgledao previše zabrinuto”, rekao je on i dodao da To Montenegro i građani zbog toga nisu na gubitku.