Lesterov pad, Murinjov osmeh posle poraza, žuto-crno je u modi, udaranje đonom baš i nije: Pregled 22. kola Premijer lige uz Duran Duran

0
Foto: Profimedia

Prošlo su praznici i onaj period kada ne znamo koja je utakmica u kom kolu. Nije bilo spektakularno, ali je bilo uz lampice i prskalice.

Protekli vikend bio je jedan u milion onih kada Premijer liga nije najzabavniji sadržaj sa Ostrva.

Ali smo i dalje gledali i navijali (neki prvi put protiv Aston Vile, samo da bi bili protiv princa Vilijama).

Najjači utisak kola: Lesterov pad – da li će biti slobodan?

Kada su izgubili dva puta zaredom, od Liverpula i Mančester Sitija, svi su govorili – pa to su najbolji timovi na svetu.

Kada su zatim pobedili Vest Hem i Njukasl, oni od malo pre su uzvikivali – jesmo vam rekli?

A sada kada je Lester izgubio od Sautemptona?

Lisice su najromantičnija priča ovog veka. Verona Premijer lige. Čudo neviđeno, koje nas je tako vezalo za sebe da je dovoljno malo pa da ponovo poverujemo u nemoguće.

I Lester je ove sezone sjajan, Rodžersov, Vardijev, malo je i Rebekin (Vardijeva supruga), ali je pitanje da li je to dovoljno za još jedno čudo – da razdvoji dva najbolja kluba na svetu.

Hazenhitl je rekao da nije dovoljno.

Zabluda kola: Totenhem je igrao ružno

Ponekad nije loše slušati Žozea Murinja jer koliko god bio veliki majstor u traženju opravdanja, nekada je potpuno upravu.

Čak sada nije ni tražio opravdanja, dok ga novinari nisu pitali, nije ni spomenuo Kejna, a potom je objasnio da je Hari “jedan dodir jedan gol, dva dodira dva gola” igrač i da bi sa njim bilo lakše.

Navijači Spursa se žale što njihov tim 75 minuta nije igrao fudbal.

Ali Murinjo je još posle remija Redsa sa Junajtedom objasnio da protivnici Liverpula moraju biti pažljivi i da moraju da čekaju kontru.

Posle utakmice sa Liverpulom bio je precizan: “Da smo počeli utakmicu onako kako smo krenuli poslednjih 20ak minuta, došlo bi do eksplozije. Uništili bismo sami sebe. Ovako smo imali svoje prilike. Znali smo da ćemo primiti gol, pa to je najbolja ekipa na svetu, ali je trebalo i da damo makar jedan”.

Pobednik kola: Votford

Tim koji je čamio na dnu, igrao kukavički i nije mogao da se iskobelja iz tekstova u kojima je proglašavan gubitnikom kola, igra dobar fudbal.

Dakle, nisu samo rezultati dobri, već je i lepo gledati tim u žuto-crnom.

Ko ne voli Troja Dinija ne voli ni engelski fudbal, ali tu su i ostali. Otkrovenje prošle sezone Dukure i onaj “promašeni transfer” od ovog leta – Ismaila Sar. Igraju sjajno i potpuno su zaslužili da ih u zoni ispadanja neko zameni.

I to je upravo uradio Bornmut, koji nije imao rešenje za pčelice koje su udarale kao konji.

Gubitnik kola: Obamejang

Sve je mirisalo na barut. I bilo je lepo, kišno popodne za navijače Arsenala, ali taj Selhurst park, to nije baš mesto sa kojeg se lako odnose bodovi.

Ako te ne prebiju Milivojević i Kujate, ili te ne predribla Zaha, sam napraviš neku budalaštinu.

Ovoga puta to je uradio Obamejang. Dao je gol, bio je hitar i pretio je, a onda je bio pregrub (neko bi R prebacio u L, a B u P) i VAR je doviknuo crveni.

Arteta je izgledao kao da su mu sve lađe potonule. Nikako na “zelenu granu”.

Hit kola: Duran Duran – The Wild Boys

Retki su vikendi kada Premijer liga nije najzabavniji sadržaj sa Ostrva. Za navijače Aston Vile, prethodni je vikend bio prepun nervoze. Nervirao se i najvažniji navijač Vile, princ Vilijam.

Nije se nervirao zbog poraza svog tima od Mančester Sitija, ubedljivog poraza, tačnije. Iznervirao ga je brat.

Princ Hari je odlučio da se povuče, zajedno sa suprugom Megan i sinom Arčijem. Odustao je od “carske krune i porfire” i sada svetlost traži između skromne Kanade i Los Anđelesa.

Hari navija za Arsenal ili Mančester Junajted, još uvek se nije javno opredelio, ali je to sasvim logično.

Već je iskazao naklonost prema američkim vlasnicima.

Taj divlji dečak…

“Wild boys never lose it
Wild boys never chose this way
Wild boys never close your eyes
Wild boys always shine…”