Leskovčanin sprema hranu za kosmonaute NASA: “Pokazaćemo šta mi to znamo”

0
Printscreen/YouTube/ Rominfomedia

(Beta) – Leskovački kuvar Momčilo Conić izabran je među 40 svetskih kuvara, koji će 19. marta kuvati za kosmonaute američke svemirske agencije NASA, piše portal Južne vesti.

Tradicionalna leskovačka jela Conić će pripremati u direktnom prenosu iz dvorišta Šop-Đokićeve kuće.

Veliki projekat “Space klub kitchen” NASA organizuje u saradnji sa Svetskim udruženjem kuvara, a jedini Srbin koji će imati priliku da pokaže kulinarska umeća jeste Momčilo Conić.

Conić je za Južne vesti kazao da je njemu pripala velika čast, ali i velika obaveza da svoj grad i državu predstavi na najbolji način, nakon što su njegovu učenici nedavno osvojili 23 medalje na internacionalnom takmičenju u Turskoj.

“Naravno da sam srećan što ću baš ja imati priliku da spremam naša tradicionalna jela, ali to je za mene i velika obaveza da naš grad i državu predstavim na najbolji mogući način. Ovo je istorijski događaj u kome ću ja i učestvovati i moramo da pokažemo šta sve to mi umemo i imamo. Poznati smo po tradicinalnim jelima, a sada baš ja imam priliku i da celom svetu pokažem naše specijalitete”, rekao je Conić.

Pored tradicionalnih jela iz svojih zemalja, svi kuvari će pripremati tradicionalno indonežansko jelo “rendang”, a događaj će direktno prenositi televizije BBC i CNN.