Lena Ćulibrk dobitnica nagrade „Veruj u sebe”

0

Nagradu „Veruj u sebe”, koju u okviru Beogradskog festivala igre mladim i talentovanim baletskim umetnicima po drugi put dodeljuju Beogradski festival igre i Erste Banka, osvojila je mlada balerina Lena Ćulibrk. Svečano uručenje nagrada održano je u prostorijama Nacionalne fondacije za igru. 

Lena Ćulibrk je počela da vežba balet 2011. godine. Danas je treći razred srednje Baletske škole „Lujo Davičo” u klasi Valentine Trajković. Do sada je osvojila mnogobrojna domaća i evropska priznanja, između ostalih, 1. mesto 2015. godine u Riminiju, sa koreografijom Valcer zvezdica, 2016. godine specijalnu nagradu u Beču sa koreografijom Kišne kapi, 2019. godine u Pragu 2. mesto u solo varijaciji Plava ptica, kao i prva mesta na takmičenjima u Bijeljini i Paraliji. U avgustu 2020. godine  je pohađala letnji kurs baleta i savremene igre u organizaciji Nacionalne fondacije za igru gde su joj pedagozi bili Olja Đukić, Randol Betankort i Kristofer Vaskvez. Tada dobija stipendiju i nastavlja da svakodnevno radi sa klasom prvaka Beogradskog baleta Jovana Veselinovića. Od septembra 2020. godine počinje uporedo sa srednjom školom „Lujo Davičo“ da dolazi i vežba u Nacionalnoj fondaciji za igru.

Nagradu su uručile Aja Jung, direktorka Nacionalne fondacije za igru i osnivačica, direktorka i selektorka Beogradskog festivala igre, i Aleksandra Kosanović Strižak, direktorka Sektora marketinga i komunikacija Erste Banke. Lena Ćulibrk je iskreno zahvalila na ovoj nagradi i dodala: „Bez vere u sebe nema ni napretka ni uspeha. Zahvalna sam svojim roditeljima koji su podržali moju želju da počnem da se bavim baletom. Moj san je da jednoga dana igram ulogu Žizele u istoimenom baletu Adolfa Adama i Svanilde iz baleta Kopelija Lea Deliba.“