Lekar o Maradoni: “Prezadovoljni smo, može da hoda, može da razgovara…”

0
Profimedia

 (Beta-AFP) – Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona, koji je uspešno operisan zbog hematoma u glavi, mogao bi ubrzo da bude pušten iz bolnice, rekao je danas njegov lični lekar.

“Ideja je da bude pod nadzorom još jedan dan, ali on već želi da izadje. Razgovarali smo sa drugim lekarima koji takodje smatraju da može da napusti bolnicu. Moja ideja je da ostane još jedan dan”, rekao je novinarima Leopoldo Luke ispred klinike u Olivosu, na periferiji Buenos Ajresa.

“Prezadovoljni smo, može da hoda, može da razgovara sa mnom… Još je vrlo rano, ali njegov oporavak je odličan. Želi da izadje, pokušavamo da ga ubedimo da ostane zbog postoperativnih provera”, dodao je on.

Maradona je imao subduralni hematom, odnosno nakupljanje krvi izmedju membrane i mozga.

On je u ponedeljak hospitalizovan u La Plati, 60 kilometara južno od Buenos Ajresa, zbog dehidratacije i anemije. Pregledima je otkriven subduralni hematom nakon čega je prebačen u privatnu kliniku u Olivos.

Nakon operacije njegov lekar je rekao da nije bilo neuroloških komplikacija i pozdravio “zapanjujući” oporavak jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500