Legalizacija Koluvije: Šta je optuženi vlasnik plantaže marihuane rekao, a šta je stvarno istina

0
Screenshot

U Srbiji još od devedesetih postoji ona posebna vrsta profesionalnih “patriota” koji optužbe za kriminalne radnje odbacuju tvrdnjom da im se “uspeh ne prašta” samo zato što su “borci za srpstvo”. Devedesetih je najpoznatiji takav “patriota” bio Željko Ražnatović Arkan, početkom dvehiljaditih su to bili Milorad Ulemek Legija, Zvezdan Jovanović, “zemunski klan”…

Od pre neki dan imamo i još jednog u nizu onih koje napadaju samo zato što “vole Srbiju” – Predraga Koluviju, optuženog da je vlasnik najveće plantaže marihuane u ovom delu Evrope.

Koluvija je, u nedelji za nama, po izlasku iz skoro dvogodišnjeg pritvora, dao intervju koji je emitovan na portalu dnevnih novina “Objektiv”. Paradoksalno deluje, ali je u stvari veoma zabrinjavajuće to što je razgovor sa Koluvijom vodio njegov branilac u postupku – advokat Vladimir Đukanović. Zabrinjavajuće je zato što je Đukanović visokopozicionirani član Srpske napredne stranke (SNS) koji je u isto vreme i predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe i član Visokog saveta sudstva, u čijoj je nadležnosti izbor sudija. U tome mnogi vide pritisak na delioce pravde koji sude Koluviji i čija će dalja sudbina zavisiti upravo od njegovog advokata Đukanovića.

U intervjuu Koluvija se predstavio kao poljoprivrednik, vernik koji sredom posti i jede samo pomfrit u Meku i koji vodi računa da ne izazove ljubomoru, jer to je greh, kod drugih, pa vozi “škodu superb” i “audi 6”.

Ceo tekst objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 7. oktobra

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs