Lebron: “Ovo je šamar igračima. Šta će nam Ol star u ovim uslovima? Biću tu samo fizički…”

0
Profimedia

Iako pandemija koronavirusa i dalje traje, a sportisti muče muku da se zaštite i u isto vreme treniraju na visokom nivou, iako lige, NBA pre svih, imaju rigoroznu kontrolu i nultu toleranciju na bilo kakva opuštanja, jednom svojom odlukom upravo će Nacionalna košarkaška asociacija dovesti u pitanje svoje protokole.

To je stav brojnih košarkaša, nakon što je objavljena vest da će “Ol star” vikend biti održan verovatno oko 7. marta.

Najbolji košarkaš današnjice je u potpunosti protiv takve ideje.

„Apsolutno nemam ni energije ni bilo kakvog uzbuđenja oko ovogodišnjeg Ol stara. Uopšte ne razumem ni zašto će se igrati, ali očigledno je takav dogovor. Ovo je kao šamar igračima. I dalje se suočavamo sa pandemijom, sa mnogim stvarima koje se dešavaju i onda ćemo da dovedemo celu ligu u grad koji je otvoren“, ocenio je Lebron Džejms.

„Jasno vam je da nisam srećan zbog toga, ali ništa ne mogu da promenim ili uradim. Biću tu fizički ukoliko budem izabran da igram. Fizički, ali ne i mentalno“, dodao je.

Mlada zvezda Sakramento Kingsa Dearon Foks takođe smatra održavanje “Ol star” vikenda besmislicom.

„Ako želite da budem potpuno otvoren – smatram da je ovo glupo. Ako moramo da nosimo maske i da se stalno testiramo kako bismo igrali utakmice regularne sezone, čemu vraćanje “Ol star” utakmice? Ali očigledno je da novac pokreće svet i moraćemo da se pomirimo sa tim“, rekao je Foks.