“Lebron je bio i još uvek je moj uzor”: Luka Dončić je čvrsto na zemlji i posle utakmice u kojoj je nadigrao svog idola

0
Foto: Profimedia

Košarkaš Dalas Maveriksa Luka Dončić odigrao je sjajnu utakmicu u pobedi svog tima protiv Los Anđeles Lejkersa, a sa druge strane bio je igrač kojeg je Luka godinama gledao kao idola.

Prošle godine, pred prvi duel bio je nervozan, ove godine sipao mu je 29 poena u lice, od toga jednu trojku sa korakom unazad koja je već posle nekoliko trenutaka obila planetu.

“Obično nisam nervozan pred utakmice, ali pred prvu jesam bio. Bilo je to nešto posebno za mene. Gledao sam ga mnogo kao dete, divim mu se i sada, bio je i jeste moj uzor. Mnogo toga sam naučio u Evroligi, igrao sam protiv neverovatnih košarkaša, a od saigrača sam dosta naučio takođe, neki od njih su bivši NBA igrači. Spremili su me za NBA…”

A to što je spreman došao u NBA ligu, učinilo ga je ključnim igračem čitave franšize.

“Ključna je bila odbrana u trećoj četvrtini, malo smo stali i u zonu, ušli smo u ritam i bili u naletu. To je presudilo. U prvom poluvremenu sam igrao užasno, a u drugom sam se osećao bolje i igrao bolje. Nastavio sam da napadam, da verujem u svoj šut i drago mi je zbog trijumfa. Mnogo nam znači to što smo pokazali da možemo da igramo i protiv velikih timova. Nastavljamo na isti način”, zaključio je Dončić.