“Lažna vest”: Donald Tramp negirao navode Njujork tajmsa o njegovim poreskim izveštajima

0
Foto: Profimedia

“Ova priča je totalna laž”, rekao je Donald Tramp okupljenim novinarima na brifingu u Beloj kući, nakon što je Njujork tajms objavio otkrića – okarakterisana od strane svetskih medija kao “novinarski sveti gral” – o Trampovim poreskim izveštajima i navodnim mahinacijama koje je izvršio ne bi li taj porez umanjio.

Prema navodima Njujork tajmsa Tramp je deo “sumnjive poreske šeme” koja mu pruža priliku da “živi u raskoši, a prijavljuje gubitke i tako direktno oštećuje američki budžet”.

“Platio sam ja mnogo”, rekao je Tramp novinarima. “Mnogo novca sam dao na porez i to će se pokazati kada se završi revizija. Trenutno je taj proces u toku i dok traje, ne želim da govorim o ovoj temi. Mogu samo da istaknem da je ovaj tekst laž i obična glupost”.

On je više puta ponovio da Njujork tajms vodi kampanju protiv njega koja je instrumentalizovana sa njegovim protivkandidatom na izborima Džoom Bajdenom.

Njih uskoro očekuje i debata, a Tramp tvrdi da je ovaj tekst Njujork tajmsa “izmišljotina” koja će služiti Bajdenu u toj debati iako “nema veze sa istinom”.

Sva svoja razmišljanja o ovoj temi, na svoj način je podelio sa korisnicima Tvitera koji prate njegov zvanični nalog.

Velikim slovima: “Lažna vest”.