„Ova priča je totalna laž“, rekao je Donald Tramp okupljenim novinarima na brifingu u Beloj kući, nakon što je Njujork tajms objavio otkrića – okarakterisana od strane svetskih medija kao „novinarski sveti gral“ – o Trampovim poreskim izveštajima i navodnim mahinacijama koje je izvršio ne bi li taj porez umanjio.

Prema navodima Njujork tajmsa Tramp je deo „sumnjive poreske šeme“ koja mu pruža priliku da „živi u raskoši, a prijavljuje gubitke i tako direktno oštećuje američki budžet“.

„Platio sam ja mnogo“, rekao je Tramp novinarima. „Mnogo novca sam dao na porez i to će se pokazati kada se završi revizija. Trenutno je taj proces u toku i dok traje, ne želim da govorim o ovoj temi. Mogu samo da istaknem da je ovaj tekst laž i obična glupost“.

On je više puta ponovio da Njujork tajms vodi kampanju protiv njega koja je instrumentalizovana sa njegovim protivkandidatom na izborima Džoom Bajdenom.

Njih uskoro očekuje i debata, a Tramp tvrdi da je ovaj tekst Njujork tajmsa „izmišljotina“ koja će služiti Bajdenu u toj debati iako „nema veze sa istinom“.

Sva svoja razmišljanja o ovoj temi, na svoj način je podelio sa korisnicima Tvitera koji prate njegov zvanični nalog.

Velikim slovima: „Lažna vest“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.