Lana Del Rej prozvala Bijonse, Arijanu Grande, Niki Minaž, Kardi Bi: “One pevaju o je..nju, kako su seksi i ne nose odeću, a mene razapinju zbog moje muzike”

1
Foto: Profimedia

Američka kantautorka Lana del Rej (34) izazvala je pravi mali rat na društvenim mrežama nakon što je, braneći svoju muziku, oštro napala slavne koleginice kao što su Bijonse, Arijana Grande, Kardi Bi, Niki Minaž i Kamilu Kabeljo.

“Pitanje vezano za kulturu: Nakon što su sve (pomenute pevačice) imale broj jedan hitove sa singlovima u kojima pevaju o jeb**u, varanju, o tome koliko su seksi i kako ne nose odeću, mogu li, molim vas, da se vratim pevanju o tome koliko je lepo biti zaljubljen čak i ako veza nije savršena, a da ne budem javno razapeta i optužena da zlostavljanje činim poželjnim”, zapitala se Lana na Instagramu.

Obožavatelji su joj vrlo brzo odgovorili da nije niti lepo, niti fer što pokušava da opravda sopstvenu vrednost omalovažavajući druge. Čak su je zamolili da izbriše spornu objavu, ali to je samo još više naljutilo ionako već dovoljno besnu američku pevačicu.

“Ja zapravo pevam o stvarnosti, a deo te stvarnosti su i emocionalno nasilne veze… A sve ove komentare dežurnih internet trolova koji kritikuju moju ponekad pokornu ili pasivnu ulogu u ljubavnim vezama smatram patetičnim…

Dovraga, trebalo bi da žene smeju da kažu sve što žele kroz svoju muziku, ne moraju uvek na silu da glume sreću! Na svoja prva dva albuma pevala sam o tugi i zbog toga su me doslovno prozvali histeričnom, kao da i dalje živimo u 1920-ima.

U feminizmu mora da postoji mesto i za žene koje izgledaju i ponašaju se poput mene – one žene koje kažu ‘ne’, ali muškarci čuju ‘da’ – one žene koje se nemilosrdno gaze jer su autentične i osetljive – one žene kojima glasove i priče oduzimaju jake žene ili muškarci koji mrze žene”, napisala je Del Rej na društvenoj mreži.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

1 KOMENTAR

Comments are closed.