Optužio je DPS u zvaničnom saopštenju crnogorskog političara Dritana Abazovića i njegov građanski pokret URA da su „trojanski konj velikosrpskog nacionalizma, te da sa „svoja četiri poslanika neće uspeti da usmeravaju spoljnu i unutrušnjau politiku zemlje“.

Na repliku nisu čekali dugo… URA je u saopštenju odgovorila na optužbe iz DPS, naglašavajući da su „džaba krečilil i da je njihova medijska propaganda sinoć razbijena u paramparčad“.

„Nakon što im je partijska propaganda koju su instalirali na rukovodećim mestima, a na taj način i u svim segmentima programa na tzv. javnom servisu sinoć razbijena u paramparčad, javili su se danas iz DPS-a ne bi li bezuspešno prekrečili svoje sramne uloge u crnogorskom društvu jer to za njih sinoć nisu uspeli oni koji su se stavili u ulogu njihovih branitelja”, navode iz URE u odgovoru, a prenose podgoričke Vijesti.

Oni ističu i da, umesto da se DPS okrene eventualnom saniranju svog stranačkog propadanja, ova partija “na zgarištu svoje propale politike koja je 30. avgusta doživela pravi krah (i to na izborima u njihovoj organizaciji), svakodnevno tobože lamentira nad sudbinom Crne Gore.

“Crne Gore koju su prethodno degradirali, ponizili, otuđili, rasprodali, opljačkali, zavadili i hteli u konačnici da od nje nprave večnu despotiju. Na svu sreću, građani su prozreli takve namere i ovu partiju na izborima poslali gde je već odavno trebala da bude – u opoziciju”, ukazuju iz URE.

“Uzgred, pošto im ni fabrikovanje međunacionalnih tenzija i netrpeljivosti nije pošlo za rukom, jer građani Crne Gore su tradicionalno naviknuti na suživot i multikonfesionalnost, sada očajnički i anahrono žele da celu državu i građane zarobe u prošlost. U vreme kada je ova partija i nastala, u mračnim devedesetim i kada je odmah na početku svog postojanja širom ovog regiona u ratu okrvavila ruke. U tim događajima DPS je uspeo da izvuče svoje ratno profiterstvo uvezano sa kriminalom i jednom ideologijom koja je odavno poražena u celoj Evropi”, saopšteno je iz ovog političkg subjekta.

Kažu i da “sada kada je vreme pokazalo da je majstorsko rešeto, a DPS-ovi partijski prvaci da su vođe kriminalnih grupa koje i dalje obnašaju najviše državne funkcije, ali ne zadugo, i kada im se partija deli u frakcije a članstvo osipa i podržava nove čiste političke snage ostali su zbunjeni i uplašeni za svoju zasigurno ne slavnu političku budućnost”.

“Ako išta preostane od njihove partije, moraju se učiti demokratiji i jednoj novoj političkoj stvarnosti u kojoj će Crna Gora biti kuća svih njenih građana okrenuta modernim, evropskim državama zapada, država vladavine prava u kojoj se više nikada neće desiti da jedan Milo Đukanović, Migo Stijepović, Svetozar Marović, Brano Gvozdenović, Petar Ivanović i ostali budu na najvišim državnim funkcijama”, zaključuju iz URE.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Алексанфар Поповић
    17 septembra 2020 19:02

    Несувисле оптужбе ДПС, које је послушно понављала “новинарка” Тв Монтенегро, Абазовић је толико елегантно “предриблавао”, да му се мора честитати. Без и једне демагошке реченице, готово хладнокрвно, демантовао је сваку неосновану оптужбу. Ако тако настави, у Скупштини или другде, то што има четири посланика неће му бити никакво оптерећење. Миловци ће с тешком муком слушати разумне речи досадашњих опозиционара. Али, заслужили су то својим “радом”.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.