Kusturica o Maradoninom odlasku: “Za jedan takav život bila su potrebna dva srca. Teško ćemo nekog toliko voleti”

1
Foto: Igor Pavićević

Legendarni fudbaler Dijego Armando Maradona preminuo je u svom domu danas usled srčanog zastoja, a ta vest pogodila je sve one koji su uživali u njegovim igrama i njegovoj pojavi kada pređe aut liniju, ali i zamišljene linije.

Jedan od onih koji su ga, ne samo poznavali, nego su sa njim imali i prijateljski odnos, bio je Emir Kusturica.

“Nije se najbolje snalazio izvan fudbalskog terena i često je prolazio kroz teške periode. Patio se sa drogom, ali je umeo i to da reši tek povremeno, kao što je rešavao najteže situacije u fudbalu. Nažalost, za jedan takav život bila su potrebna dva srca, a ne samo jedno. Biće bržih igrača, biće boljih golgetera, ali ćemo teško gledati fudbalera kojeg ćemo toliko voleti”, rekao je Kusturica za Blic.

On je toliko bio fasciniran sjajnim Argentincem da je čak i snimio film o njemu “Dijego Maradona”, a maradona nije krio koliko je voleo Srbiju i Kusturicu.

Početkom novembra Maradona je hospitalizovan zbog poroblema sa anemijom. Kasnije je konstatovano da zbog hematoma, na mozgu, mora na operaciju, a sve to, nažalost, Maradona nije mogao da pobedi u postoperativnom periodu.

1 KOMENTAR

  1. Kusta kad nekog voli onda je to pravi spektakl! Bio je opcinjen Maradonom skoro kao i Andricem.

Comments are closed.