“Krivokapić u 2020. ušao kao Srbin, u 2021. kao Crnogorac, a u 2022. kao Tuta Bugarin”: I Knežević replicirao crnogorskom premijeru

0
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić preklinjao predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so, preneo je portal RTCG.

„Za nekog ko je u 2020. godinu ušao kao Srbin, 2021. godinu započeo kao dvesta posto Crnogorac, da bi u 2022. godini postao Tuta Bugarin, tehnički premijer Krivokapić će dobiti ekskluzivnu priliku da objasni crnogorskoj javnosti da li je bugarskom premijeru ili srpskoj premijerki poslao dopis u kojem preklinje za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so“, naveo je Knežević.

Povodom izjave Krivokapića da je Beograd pokušavao da uceni Podgoricu obećanjem da će joj obezbediti osnovne životne namirnice ako bude deo Otvorenog Balkana, Knežević je rekao da je premijer Crne Gore napravio i tabelarni pregled mesečnih i šestomesečnih potreba Crne Gore za tim proizvodima.

“Čak je tražena i so koja nije na listi zabrane, i koju Srbija uvozi iz BiH. Ipak, ono što se da primetiti u ovom tabelarnom pregledu Zdravka Krivokapića jeste da Crna Gora jedino nema potrebe za kokainom i cigaretama, jer su za ova dva nacionalna strateška proizvoda napravljene zalihe i u slučaju nuklearnog rata”, kazao je Knežević.