Krivokapić: Trpim najličnije uvrede ali pokrenuću dijalog sa parlamentarnom većinom

0

Beta) – Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da trpi najličnije uvrede ali da svi zajedno moraju da ulože napor u stabilizaciji političkih prilika, i najavio da će pokrenuti dijalog sa predstavnicima parlamenetrne većine.

On je u obraćanju medijima naveo da je slušao i da sluša najličnije uvrede, da je osudjivan i osudjen što je prvi premijer “na kom se uči demokratija, a koji, kao i svi zajedno, i sam uči demokratiju, što voli svoj narod i celu Crnu Goru”.

“Prihvatio sam to, prihvatio sam da trpim, ali priznajem, nisam se nadao da ovo može ići toliko daleko i biti toliko lično. I ja sam čovek, ako mi se i to uopšte danas priznaje, a čovek, pa bio on i premijer, ima granice trpljenja”, poručio je Krivokapić.

Ocenio je i da je ono što se dešava poslednjih dana samo finale onoga što se, otkako je formirana Vlada, pripremalo i sistematično gradilo, a to je tvrdi, pokušaj urušavanja i diskreditacije prve demokratske Vlade u istoriji Crne Gore, Vlade bez DPS-a.

“Nije to slučajnost, već uigran i dobro pripreman scenario. Uprkos svemu – uspećemo. Moramo svi zajedno uložiti maksimalne napore u cilju stabilizacije političkih prilika. U ovom trenutku to je naša najsvetija dužnost i obaveza pred vama, gradjanima, jer je to jedina mera odgovorne, mudre i zrele državne politike. U tom cilju, kako sam i planirao, u najskorijem roku, pokrenuću dijalog sa svim predstavnicima parlamentarne većine” naveo je Krivokapić.

Kritikom premijera Krivokapića koji je konstatovao u završnoj reči da se u parlamentu “čuju laži, da je prisutan nemoral i političko licemerje”, juče je okončana žestoka rasprava u Skupštini Crne Gore o razrešenju ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića zbog njegovog relativizovanja genocida u Srebrenici.

Poslanik vladajuće većine i nekadašnji diplomata Miodrag Lekić je premijerov govor nazvao kafansko-prostačkim.

“Molim vas da ovaj politički pajac više nema podršku ove većine, moju izvesno nema”, rekao je Lekić.

Zbog izraza koje je premijer upotrebio u parlamentu Slaven Radunović iz Demokratskog fronta je poručio liderima koalicija parlamentarne većine da se dogovore o eventualnoj rekonstrukciji Vlade.

“Nadam se da će ovo biti kraj ove Vlade. Ovaj premijer više ne zaslužuje više da vodi Vladu Crne Gore”, rekao je Radunović.