Krivokapić: Svestan sam da će vlada sutra pasti u Skupštini

1
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

(Beta) – Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je svestan da će Skupština sutra izglasati nepoverenje njegovoj vladi i naveo da je takav scenario dogovoren izmedju dela vlasti i lidera opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Djukanovića.

Krivokapić je danas takav rasplet političke krize nazvao “prevarom”, a svoj mandat na čelu vlade opisao kao “sedenje na električnoj stolici”, aludirajući na odsustvo podrške unutar vladajuće većine.

On se obratio javnosti pošto je Skupština ranije danas odbila da raspravlja o njegovoj inicijativi za smenjivanje potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, uoči sutrašnjeg glasanja o poverenju vladi čiji je pad sve izvesniji.

Inicijativu za smenu vlade podneli su Abazovićeva koalicija Crno na bijelo i sve opozicione stranke, uključujući najjaču medju njima, DPS.

Krivokapić je kazao da njegova Vlada “nije mogla da preživi napade iznutra”, a za izostanak rezultata na polju vladavine prava odgovornost je prebacio na Abazovića.

Naveo je da je u politiku ušao zbog Zakona o slobodi veroispovesti i ocenio da je ispunio politički cilj. Njegova vlada je promenila odredbe tog Zakona koje su bile sporne za Srpsku pravoslavnu crkvu i pripremila je nacrt Temeljnog ugovora sa tom crkvom.

Krivokapić je zahvalio na podršci lideru Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću, predsedniku Skupštine, i pozvao gradjane da ne protestuju.

“Mir i bezbednost su važniji od svih igara i interesa. Ostanite kod kuće, posmatrajte”, naveo je.

Krivokapićeve pristalice, protivnici manjinske vlade čije se formiranje očekuje, u poslednje dve nedelje protestuju dva puta sedmično u Podgorici i još nekoliko gradova. Proteste predvode ministri lojalni Krivokapiću.

1 KOMENTAR

  1. Лепо, сад Вучић и патријарх Порфирије могу да потпишу темељни уговор са Милом Ћукановићем а не са оним кога је покојни Амфилохије одабрао.

Comments are closed.