Nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić očekuje vrlo brzo dogovore sa druge dve opozicione liste, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“ kako bi što pre, možda za tri sedmice, Crna Gora dobila novu Skupštinu i Vladu.

Krivokapić je dodao da su državi neophodne najviše instance zakonodavne i izvršne vlasti kako bi, kako je rekao, poslali poruku građanima da su promene neizostavne.

“Da bi se one i desile, moraju se što pre formirati parlament i vlada, koja će pokušati da reši sve goruće probleme. Onda moramo da zasučemo rukave i obezbedimo ono što je najvažnije, da ljudi žive od svog rada, dostojanstveno, kako bi mogli da daju dokaz generaciji za koju ovo sve radimo, kako bi obezbedili da kvalitet života bude najbolji u Crnoj Gori”, rekao je Krivokapić u intervjuu za agenciju Tanjug, prenele su Vijesti.

On je dodao da je evropski put Crne Gore prioritet, te da je neophodna ekspertska vlada. Pojašnjava da je tog mišljenja bilo i pre nego što je ušao u politiku, te da je to najbolje rešenje, jer kada je kriza u pitanju, a Crna Gora se nalazi u teškoj krizi, najbolji odgovor mogu da daju najkvalitetniji i najkompetentniji ljudi.

“To ne mogu mladi političari, niti oni u završnoj fazi karijere, već samo oni koji znaju, imali su slična iskustva, ili nege u okruženju, inostranstvu, a spremni su da pomognu Crnoj Gori”, rekao je Krivokapić.

Kako kaže, pomalo je iznenađen, ne zbog pobjedničkog rezultata, već zbog razlike koja je mala, te da su projekcije i simulacije rađene za izlaznost kakva je bila pokazivale da je trebalo da bude veća razlika između opozicije i vlasti.

Pre izbora bilo je reči o navodno mogućim nemirima i incidentima tokom dana za glasanje, do kojih nije došlo, a Krivokapić kaže da su oni imali insajderske informacije, da su takvi scenariji bili planirani.

“Možda je najznačajnija reakcija na dan izbora bila ona kada sam ukazao da oni koji su te scenarije pravili treba da ih zadrže u svojim fiokama, jer Crna Gora nikome ne bi oprostila makar jednu jedinu kap krvi koja bi se prolila. To nije vredno jedne fotelje i mandata”, navodi lider koalicije Za budućnost Crne Gore.

Upitan za odnose sa Srbijom, Krivokapić kaže da je njegov stav uvek isti, a to je – ako želite dobro sebi, morate želeti dobro i svojim komšijama.

“Pogotovo imajući u vidu da veliki broj prijatelja, kumova, rođaka, pa i braće, živi u Srbiji”, kazao je Krivokapić.

Po pitanju odnosa sa Rusijom, situacija slična, kao i kada se radi o Srbiji – Crna Gora je najviše izvozila u Rusiju, a imala je najveći broj turista iz te zemlje.

“Sada pravite istu tu politiku, izmišljate neprijatelja gde ga nema i poentirate na nekom političkom planu, koji nije prirodan. Želimo da sa svima, a posebno velikim silama, budemo u dobrim odnosima i to će sigurno biti strategija našeg budućeg rada”, rekao je Krivokapić, i istakao da Crna Gora, kao mala država, nije smela da dozvoli sebi luksuz da uvodi sankcije jednoj velikoj državi kao što je Rusija.

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Komentar(1)

  1. iz glave
    1. septembra 2020. 08:24

    moraju srediti birački spisak, pa tek nakon toga izbori će pokazati šta narod misli i kuda CG treba da ide...danas je to država sa 600.000 stanovnika, 540.000 glasača, preko 900.000 državljana, armijama mrtvih, stranih i višestrukih identiteta koji se pojavljuju samo na dan glasanja, a 50.000 gradjana koji imaju lične karte za strance ( sve isto, osim glasačkog prava) iako ovde žive po 30, 40 i 50g

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.