Krivokapić: “Neću ići na Cetinje 5. septembra, ne želim mojim prisustvom drugima da dajem povod…”

0
Foto: Profimedia

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da neće da ide na Cetinje 5. septembra, kada će se obaviti ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru. Krivokapić kaže da je moguća zabrana tog događaja krajnja mera ukoliko rizici budu predstavljali opasnost po građane.

“Ne zbog toga što ne bih želeo… Ne želim da svojim prisustvom dam bilo kakav povod”, rekao je Krivokapić, a prenose Vijesti.

On je rekao da je to njegov doprinos pomirenju i pokušaju da se ne pravi sukob tamo gde ga nema. Istakao je da je kao “Katunjanin inadžija, ali da se ovog puta neće inatiti”.

“Ne možete ovde samo odgovornost tražiti od Vlade a zaboraviti druge aktere, koji deluju na pospešivanju tenzija. Svakodnevno analiziramo bezbednosnu situaciju. Na Savetu za bezbednost je donet zajednički stav i ja ću se tog stava do kraja držati”, rekao je on.

Naglasio je da i predsednik države i Vlade imaju odgovornost prema svim građanima, a ne samo prema “onima iz njegove partije”. Rekao je da razmišljaju i o zabrani skupa, ali samo u slučaju krajnje mere – ako bude procijenjeno da može imati nesagledive posledice po građane.

Dodao je da je došlo vreme da se Vlada bavi krucijalnim projektima, i da je manje bitno ko ide u koju crkvu.

“Kada prosečna plata u Crnoj Gori bude hiljadu eura, mnogo manje će se baviti tim pitanjima”, rekao je on i dodao da je zadovoljan što se ljudi okupljaju, a da to prolazi bez represivnih mera.