Krivokapić: “Manipuliše se emocijama naroda koji je branio i odbranio svoju Crkvu. Ja je nikad nisam izdao, niti ću, kao ni državu…”

0

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je da nikada nije bio i da nikada neće biti izdajnik ni svoje Crkve, ni svoje države, niti svog naroda.

Govoreći o potpisivanju Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), Krivokapić je u intervjuu za portal Dan rekao da žele sporazum na obostrano zadovoljstvo, prenosi RTCG.

Ne žele, kako je rekao, da se eventualnim propustima, Temeljni ugovor problematizuje pred Ustavnim sudom Crne Gore i na taj način zakomplikuje to veoma važno pitanje.

„Iz tog razloga izrazito vodimo računa da sa SPC potpišemo Ugovor koji je u potpunosti usklađen sa Ustavom i zakonima Crne Gore, jer na taj način najbolje štitimo i interese SPC i interese države Crne Gore“, rekao je Krivokapić.

Žao mu je, kako je rekao, što određene političke strukture koriste tu temu za prikupljanje političkih poena.

„Plasiranjem najbezočnijih laži i manipulacija pokušavaju da uruše moj ugled i ugled Vlade Crne Gore“, naglasio je premijer Crne Gore.

„Ali znate i sami, nema ničeg tajnog što neće postati javno, tako da će se lica i dela svakog od nas pokazati, istina će izaći na videlo i svima će sve biti jasno. Najveća žrtva u celom tom političkom igrokazu oko Temeljnog ugovora je narod, jer se zlonamerno manipuliše emocijama naroda koji je branio i odbranio svoju Crkvu. Sada oni za koje je Ckva ništa drugo do tema na kojoj ubiraju političke poene, pokušavaju mene da predstave kao izdajnika Crkve i naroda. Taj posao im je zaludan i unapred osuđen na propast. Zdravko Krivokapić nije, nikada nije bio i nikada neće biti izdajnik ni svoje Crkve, ni svoje države, ni svog naroda. Uzalud im svi tabloidi i sve laži“, dodao je on.

Komentarišući činjenicu da Demokratski Front traži rekonstrukciju Vlade Crne Gore , ali bez njega kao premijera, Krivokapić je rekao da ne pristaje da crnogorska Vlada bude puki instrument i izvršitelj pojedinih želja određenog dela predstavnika zakonodavne vlasti.

Podseća da poslanici crnogorskog parlamenta imaju pravo i mogućnost da pokrenu pitanje poverenja Vladi.

„Za Vladu na čijem sam čelu glasao je 41 poslanik, isti broj je neophodan da izglasa nepoverenje ovoj Vladi. Stoga, dok se to ne desi, aktuelna Vlada Crne Gore će nastaviti sa radom u punom kapacitetu“, rekao je Krivokapić.

Kad je reč o imenovanjima u Javnom servisu i Privrednoj komori Crne Gore (PKCG) kaže da je došlo vreme da umesto projektovanih i priviliegovanih privrednika, PKCG vode mladi, kompetentni i dokazani privrednici, a ne politički kadar.

„Kada je u pitanju izbor generealnog direktora RTCG-a, za Vladu su jako bitna medijska prava i slobode. Očekujem da će budući generalni direktor biti na visini zadatka da, pre svega, vrati narušeno poverenje u Javni servis. Nadam se da će državnom medijskom kućom upravljati dokazani profesionalac, koji ima iskustvo rada u medijima“, rekao je Krivokapić.

Smatra da je u ovom momentu poželjno da novi rukovodilac Javnog servisa bude borac za pravdu i istinu, jer je to preduslov objektivnog izveštavanja.

„Jedino se na taj način može opravdati jako odgovorna funkcija generalnog direktora RTCG-a i popraviti imidž Javnog servisa“, zaključio je premijer Crne Gore.