“Kriminalizuju me povezivanjem s Belivukom, da nije opasno bilo bi smešno…”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Predsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da to što ga povezuju s kriminalnom grupom Veljka Belivuka u nekim medijima, za njega “veoma opasno” i da je “svesno kriminalizovanje”.

Jedan tabloid objavio je fotografiju Ružića s grupom ljudi, među kojima je i u ubijeni pripadnik “škaljarskog” klana Damir Hodžić i upitao da li to ima veze s navodnim transkriptom razgovora profesora Pravog fakulteta i bivšeg čelnika Partizana Vladimira Vuletića i Veljka Belivuka, u kojem se pominje i Ružić.

Ružić je za TV Hepi rekao da je reč o fotografiji nastaloj za u Obrenovcu za Prvi maj  2017. godine, gde je boravio sa svojom porodicom, a fotografisao se sa njemu nepoznatom grupom muškaraca i dodao da on ne može da ih legitimiše.

“Da nije opasno bilo bi smešno. Kada neko crta metu na čelu. (…) Možda neko želi da izbalansira stvari koje se dešavaju u javnosti. Nema veze da li je neko naprednjak ili socijalista, svako ko je napravio krivično delo treba da odgovara”, rekao je on.

Vuletić na snimku razgovora s Belivukom, za koji profesor Pravnog fakulteta navodi da je montiran, a u jednom delu pominjući Ružića kaže: “On je naš”.

Ružić, koji je nio čelnik Partizana, naveo je da obavljanjem tog posla dolazio u kontakt s navijačima, ali je dodao da su njega oni zanimali zbog načina na koji navijaju, “da ne prave probleme klubu”.

“Međutim, kad čujete takav transkript, doda se malo “vegete” i napravite priču i sad sam pripadnik klana”, naglasio je on.

Ružić je rekao da je borba protiv organizovanog kriminala rizičan i zahtevan posao i da sada “neko” spinovanjem preko pisanih medija koje kontroliše želi da da ga napadne.

“Ovo je očigledno gicanje nekog dela mafije i pokušaj relativizacije čitave te priče i država treba da se izbori s tim. (…) Ako hoćemo da napravimo moderno društvo treba da počistimo tu pošast”, istakao je on.

1 KOMENTAR

  1. Један од министара умешан у “плот” против председника ?

Comments are closed.