Krađa u Sava centru: Tokom nastupa Dečje filharmonije deci ukraden sav novac iz novčanika i ranaca, i to nije prvi put

2
Foto: Novogodisnji koncert Dečje filharmonije 2018./Promo

Dok je sinoć u prepunoj dvorani Sava centra održan koncert Dečje filharmonije, nepoznati počinilac je iz garderobe pokrao dečije novčanike i novac.

Vest o tome na svom Fejsbuk profilu podelio je direktor Dečje filharmonije Ljubiša Jovanović. U tom postu je rekao da se ista stvar dogodila i na poslednjem koncertu održanom u okviru festivala Radost Evrope, kadsa su pokradena deca iz druge države. Njegov post prenosimo u celosti:

“Poštovani prijatelji,

Sinoć smo još jednom imali mogućnost da na sceni Sava Centra sa Dečjom filharmonijom podelimo čudesne trenutke umetničkog doživljaja mladih ljudi koji žive i rade u našoj sredini. Koncert je na mnogo nivoa bio inspirativan, nadahnjujući, jednom rečju biser onoga što predstavljaju najlepše vrednosti koje možemo promovisati u kulturi Srbije.

Na žalost tokom koncerta su deca pokradena. Iz njihovih džepova, novčanika, ranaca, otet je novac..nekom koja stotina dinara od džeparca, drugima po nekoliko hiljada od karata za prevoz koji im je nadoknađen.

Najpotresniji je trag na dušama te naše dece, njihova zaprepašćenost, zbunjenost, neverica u očima. Njima je sinoć ukraden deo srca, bića, čistote.

Isto se dešavalo u poslednje vreme na koncertu Jele cello, poslednjem nastupu SORTS, na Radosti Evrope (sa gostima iz inostranstva). I to izgleda svi znaju. Reakcije na društvenim mrežama su veoma burne.

Neophodno je da se sinhronizacijom akcijom obezbedjenja i rukovodstva Sava Centra deci nadoknadi svaka para. Moramo im vratiti poverenje u ljudskost, poverenje u ono što mi svi radimo.

Nisam mogao da spavam protekle noći. Na žalost ne zbog radosti zbog fantastičnog koncerta, već od silne tuge i ljudske povredjenosti.

Moramo pokazati deci da smo dostojni njihove mladosti i unutrašnje lepote, ne smemo zažmuriti nad nečijom nebrigom, nemarom i mogućnošću da proces vaspitavanja mladih bude podvrgnut ruglu na ovakav način.

Sa najlepšim željama i nadama u hitnu reakciju svih odgovornih,

Ljubiša Jovanović”

Pismo koje je upućeno nadležnima u Sava Centru:Poštovani prijatelji,Sinoć smo još jednom imali mogućnost da na sceni…

Posted by Ljubisa Jovanovic on Понедељак, 16. децембар 2019.

2 KOMENTARA

 1. kakva vlast takvo organizovanje
  bezbednosit imovine i građana!
  glavni razlog zašto je i iskidana sfrj da se može
  pucati i pljačkati po danu i po noći!!!
  nemoral kvarnost prostakluk primitivizam
  odlike sposobnih
  zato svi i odlaze od zlatnog doba masovno!

 2. Pa valjda će,kao za sve loše i manje loše stvari u ovoj zemlji,odgovornost da preuzme AV

Comments are closed.