“Košarkaški IQ, iskustvo i zona komfora koju je pronašao u Bolonji”: Miloš Teodosić je MVP Evrokupa

0
Foto Profimedia

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i igrač Virtus Bolonje Miloš Teodosić proglašen je za najkorisnijeg igrača regularnog dela Evrokupa.

Kako se navodi u obrazloženju, kapiten reprezentacije Srbije bio je ključni igrač koji je tim iz Bolonje vodio do prvog mesta u grupi A i skora 8-2.

“Legendarni plejmejker predvodio je svoj tim po broju poena, asistencija i indeksu korisnosti. U svojoj prvoj sezoni posle 2007. godine, Teodosić se vratio u takmičenje kao jedan od najkreativnijih organizatora igre. Njegov košarkaški IQ i iskustvo odigrali su ključne uloge za Virtus”, piše u prvom delu saopštenja Evrokupa.

Kao jedan od najznačajnijih faktora navodi se i njegova uigranost i opuštenost u najlepšem studentskom gradu.

“Teodosić igra u savršenom okruženju što je maksimalno iskoristio u svojoj kreativnosti. Pored trenera Saše Đorđevića, koji ga dobro poznaje, tu je i Stefan Marković sa kojim je bio saigrač nekoliko godina u reprezentaciji, pa je Teodosić u Bolonji našao zonu konfora. Na devet utakmica prosečno je beležio 16,9 poena i 5,6 asistencija, uz 63,6 odsto procenata šuta za dva poena, 40,6 odsto za tri i 89,7 odsto sa linije penala”, navodi se u obrazloženju Evrokupa.

On je i treći osvajač ovog priznanja, posle Skotija Vilbekina (Darušafaka 2017/18) i Pjerija Henrija (UNIKS Kazanj 2018/19).