Koronavirus potvrđen kod zaposlenih u dve novosadske škole

0
Beta - AP Photo/Jean-Francois Badias, File

(Beta) – U Osnovnoj muzičkoj školi “Josip Slavenski” u Novom Sadu potvrđena je zaraza korona virusom kod troje zaposlenih, dok je u osnovnoj školi “Jovan Dučić” u Petrovaradinu zaraza potvrđena kod jednog zaposlenog.

Kako je saopštila danas pres služba Grada Novog Sada, članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić sastala se tim povodom sa nadležnima iz pomenutih škola koji su je informisali o aktuelnoj situaciji i merama koje su sprovedene kako bi se sprečilo dalje prenošenje virusa.

“Obaveštena sam o prisustvu virusa korona u dve novosadske osnovne škole. Zaraženi su zaposleni koji ne rade u nastavi i nisu bili u kontaktu sa učenicima. U obe škole sprovedene su neophodne mere, oboleli su odmah izolovani, a škole su kompletno dezinfikovane. U Osnovnoj muzičkoj školi ‘Josip Slavenski’ je već organizovana onlajn nastava”, rekla je Dina Vučinić.

Prema njenim rečima, sve škole i predškolske ustanove sa teritorije Novog Sada imaju dovoljno zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava, a inspekcija svakodnevno kontroliše da li se u njima sprovode sve mere predostrožnosti.