Konsultacije Demokrata i Demokratskog fronta: “Rekonstrukcija vlade, sa 12 na 18 ministarstava…”

0
Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

Na poslednjem sastanku predsednika i predstavnika konstituenata parlamentarne većine Crne Gore dogovoreno je da je potrebno da dva najveća politička subjekta postignu dogovor o načinu razrešenja otvorenih političkih pitanja koja onemogućavaju redovno funkcionisanje i da ostali neće biti kočnica tome, piše u saopštenju dve partije.

Uvažavajući taj zahtev, ističu, u prethodnim danima su obavljene konsultacije između predstavnika Demokratskog fronta (DF) i Demokrata.

“Potrebno je rekonstruisati postojeću 42. Vladu Crne Gore na način da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i tri potpredsednika, s tim što bi potpredsednici ujedno mogli da budu i resorni ministri”, ističu Demokrate i DF.

Кako navode, podela resora bila bi dogovarana sa formalnim predlagačem rekonstrukcije Vlade, a političke organizacije bi saglasno propisanim procedurama i demokratskim standardima kandidovale svoje predstavnike.

Кažu i da će Tužilački savet biti izabran na sednici na kojoj će biti birana i rekonstruisana Vlada.

“Na prethodno navedeni način biće rešena otvorena politička pitanja, osnažena 42. Vlada i postignut potreban nivo političke stabilnosti neophodan za dalje reformske procese”, zaključuje se u zajedničkom saopštenju.