Konors: “Nemojte da se zezate, Australijan open bez najboljeg igrača? Ako je Đoković negativan, treba ga pustiti da igra…”

0
EPA/PAUL BUCK

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je medicinsko izuzeće da uđe u Australiju jer je bio pozitivan na kovid 16. decembra, javlja BBC.

Advokati srpskog tenisera su u žalbi naveli da se kovidom 19 zarazio prošlog meseca, ali da nije pokazivao simptome i da je zbog toga imao pismeno odobrenje australijskih imigracionih vlasti pre nego što je otputovao u tu zemlju.

Srpskom teniseru je viza poništena po dolasku u četvrtak i od tada se nalazi u migrantskom pritvoru u Melburnu.

“Datum prvog pozitivnog testa na kovid zabeležen je 16. decembra 2021. godine”, istakli su advokati, dodajući da 14 dana kasnije nije imao groznicu niti bilo kakve respiratorne simptome kovid-19.

Prema rečima njegovih advokata, zbog toga je Đoković od ministarstva unutrašnjih poslova dobio dokument u kom mu je rečeno da ispunjava uslove za dolazak u Australiju bez potrebe da bude u karantinu.

Ipak, Đokoviće se i dalje nalazi u imigracionom pritvoru, a povodom toga oglasio se i legendarni teniser Džimi Konors.

“Okej, svi mi imamo izbor – kovid, ‘busteri’ – ali on je imao kovid… Nemojte da za*ebete, Australijan open bez najboljeg igrača. Ako bude negativan na testu, treba da ga pustite da igra!! Osvojio je turnir 9 je*enih puta. Hajde, Australijan open. On je bio lojalan vašem turniru”, napisao je Konors na Tviteru, uz heštag “Borite se za njega”.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime