Kon: “Razočaran sam što nisu prihvaćene mere. Idemo dalje…”

0
Foto Igor Pavićević

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da je razočaran što nisu prihvaćene restriktivnije mere, koje je predložio medicinski deo Kriznog štaba.

Kon jgovoreći o epidemiološkoj situaciji u Srbiji, rekao da su trenutno ugroženi i vakcinisani jer, kako je naveo, nevakcinisani pune bolnice.

“Nije u redu da neko kaže da je dobro, kad smo u ovakvoj situaciji… Razočaran sam što nisu prihvaćene mere koje smo predložili. Međutim, idemo dalje. Vakcinacija, vakcinacija, vakcinacija, to je naš zajednički stav”, poručio je Kon, a prenosi RTS.

On je dodao i da nije tačno da je diskriminacija kada se govori o kovid propusnicima.

“Standardna priča je bila ‘Kako ja nevakcinisan mogu da ugrozim tebe vakcinisanog?’ Evo kako: Tako bi bilo sa boginjama, zauškama. Sada možemo da vidimo šta se dešava kada stane imunizacija…Duboko zamajavaju narod”, kazao je Kon.

Istakao je da su deca najbolje zaštićena.

“Mi smo se odlučili potpuno pogrešno za zaražavanje, umesto za vakcinaciju… Zamislite vi da nama treba mesec dana da povećamo vakcinaciju za jedan procenat, a to bi trebalo da radimo za jedan dan. To je odluka nekoga ko kao da je iz 18. veka. Nađite mi čoveka ko je primio vakcinu i da je završio u bolnici zbog nje”, rekao je Kon.