Kon poslao “pozdrave” Obradoviću, on mu odgovorio: “Nećete pobeći od odgovornosti…”

0
Foto Nedeljnik

(Beta) – Predsednik pokreta “Dveri” Boško Obradović izjavio je da će nakon smene vlasti javni tužioci i sudovi goniti sve koji su se “ogrešili o zakon zloupotrebljavajući pandemiju u lične i stranačke svrhe”, a da je epidemiolog Predrag Kon u radu Kriznog štaba štitio interese vlasti, a ne gradjana.

Obradović je Kona gostujući na RTS-u pomenuo u negativnom kontekstu u vezi sa pandemijom svinjskog gripa u Srbiji 2009. i 2010. godine, nakon čega mu je epidemiolog na društvenim mrežama poslao “pozdrave” i poručio mu “da ne priča o stvarima o kojima ništa ili gotovo ništa ne zna”.

Obradović je, u saopštenju, naveo danas da veruje da Kon zna “ko se i kako obogatio na nabavci medicinske opreme i vakcina”.

“To što me Kon u svojoj izjavi posebno pozdravlja nisam doživeo kao pozdrav nego kao pretnju, a o njegovoj uvredi da o aferi svinjski grip u kojoj je jedan od najodgovornijih ništa ili gotovo ništa ne znam, imam samo da kažem da će o tome, kao i o njegovoj najnovijoj ulozi u doba korone (odlučivati pravosudni organi)”, ocenio je Obradović u saopštenju.

On je naveo da je iza tadašnjeg državnog rukovodstva i Radne grupe na čijem čelu je bio Kon ostala “jedna od najvećih afera vezanih za nepotrebnu i protivzakonitu kupovinu 850.000 Novartisovih beskorisnih vakcina”, koje su bačene jer nisu upotrebljene, a čije uništavanje je plaćeno iz budžeta. 

“Zataškavanje prethodne afere je očito bio razlog (Konove) spremnosti da nepokolebivo služi interesima i sadašnje vlasti, dozvoljavajući sebi i Kriznom štabu i lažiranje broja novozaraženih i umrlih kako bi vlast u sred pandemije organizovala lažne i nedemokratske izbore”, zaključio je Obradović.