“Komunizam je težio da svima bude jednako, a nove neuspešne demokratike stavljaju surovu jednakost – da je nemoguće napredovati za većinu”: Goran Bogdan o “ovim našim zemljama”

0
Foto Nedeljnik/Igor Pavicevic

Popularni glumac Goran Bogdan, poznat ne samo po ulogama u planetarno poznatoj seriji “Fargo” i regionalnom hitu “Senke nad Balkanom”, za novi Nedeljnik je, pored ostalog, govorio i o tome kako mu ovaj prostor, izgleda kada dođe posle nekog vremena iz inostranstva, kako se menjaju “ove naše zemlje.

“Menjaju se sporo. Ja bih to brže. Prođe nam život celi a ništa se nije bitno promenilo. Malo je i bez neke velike perspektive. Možemo samo individualno sanjati da će se nekom pojedincu nešto veliko dogoditi. Nekom umetniku, fudbaleru, košarkašu… Ali ukupno sporo se menja. Ovde se uspehom smatra ako se ode odavde. A ovima koji ostaju? Imamo vladajuće elite koje su koruptivno očigledne i beskrupulozno pokazuju to. Komunizam je težio da svima bude jednako a sada ovi novi demokratski neuspešni pravni poreci stavljaju opet neku jednakost ali suroviju – da je nemoguće napredovati za većinu. Mi smo komunizam zamenili kvazifeudalnim sistemom. Ali ja sam ipak optimista, ipak nešto polako ide unapred”, rekao je Bogdan.

OPŠIRNI INTERVJU SA GORANOM BOGDANOM ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 4. JUNA

Digitalno izdanje i pretplata dostupni su na Nstore.rs

Svi čitaoci štampanog izdanja dobijaju veliki poklon, hit knjigu o Milovanu Đilasu iz edicije “Velike biografije. Više o tome OVDE.