Kompanija Mlekoprodukt počinje da izvozi na tržište zemalja EU i Kine

  Veliki uspeh - prvi put u istoriji srpski mlečni proizvodi na kineskom tržištu

  0
  Foto: Promo

  Kompanija Mlekoprodukt koja posluje u okviru grupe “Savencia fromage & dairy”, dobila je sertifikat za izvoz proizvoda na tržišta Kine i Evropske unije. Zahvaljujući inicijativi Ministarstva poljoprivrede, ovo je prvi put u istoriji da srpsko mleko i mlečni proizvodi mogu da se nađu i na prostoru Kine, koja predstavlja najveće potrošačko tržište na svetu. Do sada je ova kompanija izvozila u okviru zemalja Balkana (Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija).

  Generalni direktor Mlekoprodukta Andrej Beslać istakao je da dobijanje međunarodnog sertifikata za plasman domaćih proizvoda na tržišta Kine i Evropske unije predstavlja veliki uspeh za ovu kompaniju.

  “Izuzetno smo ponosni što je Mlekoprodukt na ovaj način dobio veliku priliku da daljim razvojem i unapređivanjem svog poslovanja doprinese i poboljšanju domaće privrede. Veliku zahvalnost dugujemo i Ministarstvu poljoprivrede uz pomoć čije inicijative je napravljen ovaj veliki korak. Cilj nam je isti, zajedničkim snagama nastojimo da očuvamo postojeća radna mesta, ali i da u ovom izazovnom periodu stvorimo mogućnosti za nova zapošljavanja. Pored toga, plan nam je da proširimo zonu otkupa mleka i saradnju sa proizvođačima i farmerima. Uložili smo u razvoj naših proizvodnih kapaciteta da bismo domaće srpske proizvode ponudili kineskim potrošačima, kao i potrošačima zemalja EU”, istakao je Beslać.

  Kompanija Mlekoprodukt u prethodne tri godine uložila je preko dva miliona evra u razvoj proizvodnih kapaciteta. Zahvaljujući tim ulaganjima moći će da nastavi sa redovnim snabdevanjem domaćeg i tržišta u okruženju, uz posao koji joj sledi na kineskom i evropskom. Sertifikovani proizvodi koji će se izvoziti za Kinu su polutvrdi, tvrdi i topljeni sirevi po čemu je Mlekoprodukt decenijama poznat na srpskom tržištu, ali i tržištu zemalja iz regiona.